Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Rekordideig hastáncoltak Szentesen

Szentes - Magyarországi rekordot állítottak fel a szentesi hastáncosok a hét végén: 12 óra 19 percig folyamatosan táncoltak. A Kelet Lányai Hastánc Egyesület tagjai, összesen tizenöten vállalták a nem mindennapi megpróbáltatást.

Szombaton délelőtt 10 órától egészen este fél tizenegyig óránkét 55 percet ringatták a távol-keleti zenékre csípőjüket, az ötperces szünetekben pedig pihentek. Vezetőjük, Gyovai Sándorné Éva időközben fogfájás miatt kiállt a csapatból, de tanítványai sikeresen megbirkóztak a feladattal. Az eseményt a város jegyzője vezette fel megnyitóbeszédével. Sztantics Csaba utalt arra, hogy az egyik létező felfogás szerint a hastánc afrikai eredetű, üzenete pedig a termékenység.

A lányokat a közönség mindvégig biztatta, bár a nézők a nap folyamán természetesen cserélődtek: a szentesiek egy ideig nézték a táncot, majd elmentek, és később visszatértek. Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora úgy látta, a városban nagyon népszerű a hastánc, hiszen előfordult, hogy egyszerre száz nő is csatlakozott a táncosokhoz. Erre az alkalomra érkeztek hastáncosok Szegedről és Hómezővásárhelyről is.

Kelet lányai fél napig egyfolytában táncoltak. Fotó: Tésik Attila
Kelet lányai fél napig egyfolytában táncoltak.
Fotó: Tésik Attila

A rekorderek a nap végére láthatóan elfáradtak, de vidámak voltak. Az utolsó perceket a közönség tapssal várta, a sportcsarnok vendégei visszaszámoltak. A rekordok regisztrátora megállapította: nemcsak kísérlet volt a Kelet Lányai Hastánc Egyesület tagjainak akciója, hanem sikerült is a hazai rekord.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. A Hugi 2008. augusztus 04. 19:37
  „úgy látszik azt várhatom...”
 • 52. A Hugi 2008. július 13. 20:49
  „ÉN EGY ÚJSÁGÍRÓ HOZZÁSZÓLÁSÁT SZERETNÉM MÁR LÁTNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 51. aqua 2008. június 27. 21:16
  „Kedves pro- és kontrahozzászólók. Én a hozzászólások 23. pontjánál abbahagytam az olvasást, igazából tovább nem is érdekel. Lényeg a lényeg, hogy még ennyi embert, aki egy rendezvényről ilyen szinten hozzászól, és becsmérli azt, az gyakorlatilag emberileg a zero felé tendál. Igazából elgondolkodhat az is, aki nem szereti ezt a táncot, és azt mondja, hogy nem magyar, igaza van, de kérdem én, a szamba, rumba... és társai mióta magyar???? Szerintem érdemes lenne egymás ízlését és véleményét tiszteletben tartani, akinek negatív véleménye van az pedig tapintatosan és ízlésen közölni. Nem értem miért kell egy szervező és egy csapat felfogását így becsmérelni, tudni kell a másikat tiszteletben tartani. Jó volna, ha erről a büdös témáról le lenne szállva, nem hiszem, hogy ez ide való ...és... nem volt az, én is ott voltam, igaz nem fellépőként. Egyébként, el kellene jönni egy órára és utána mondani véleményt, amikor látni a különböző korosztályokat együtt táncolni és felhőtlenül kikapcsolódni.
  Köszönöm, hogy hozzászólhattam. Egy tanár.”
 • 50. Anyus 2008. június 24. 20:29
  „Na leszállhatnátok már rólunk ! Aki csak mocskolódni tud az előbb gondolkodjon aztán piszokgyorsan lépjen ki innen anélkül hogy írna valamit. Ez durvának üzenem hogy a k. anyád!Ha gogo táncot lejtesz a rúdon attól te tuti parfümszagú vagy a 24ik órában is, vagy hülyére szórod magad ruszki kölnivel ugye. Akinek meg büdösek voltunk az ugyan mi a faszt keresett ott? Az ilyen közönséges közönség meg menjen néptáncot vagy szalontáncot nézni és nem kell bennünket fikázni. És mindenek ellenére mi marhára büszkék vagyunk a sikereinkre és nehogy azt higgye bárki is hogy a szemét megjegyzések bármitől is visszatántorítanak bennünket. Mi akkor is táncolni fogunk!!!!!VILÁGOS???”
 • 49. Ez durva! 2008. június 22. 01:15
  „Na ugye mondtam, hogy BÜDÖS volt!!???!!???! Nem kell ezt szégyellni, büdösek voltatok és kész! Ez az igazi rekord, ez a szag! Az tényleg fergeteges volt! Én is táncolok, de még soha nem voltam büdös utána! Remélem, azért lesz folytatás, gázálarc-osztással egybekötve!”
 • 48. tényleg büdi volt kicsit 2008. június 19. 15:07
  „Tényleg kicsit öreglány szag volt a rendezvényen a közepe felé, de aztán már nem lehetett érezni. Én személy szerint szebb látványra számítottam, nem felpuffadt vénlányok hullámzására. Sztem a hastáncot tartogassák a párjuk számára, bent a lakásban. Na mindegy, egyébként gratulálok a rekordhoz. Szép eredmény.”
 • 47. Kóczán Kata 2008. június 18. 19:33
  „Sziasztok! Szeretném megírni nektek milyen hatalmas szervezőmunkába került ez a rendezvény. Évi Anyuval másfél éve találtuk ki a rendezvényt, ő azóta szervez és gyűjti a kemény magyar forintokat, hogy a rendezvény épp olyan legyen mint amilyennek megálmodtuk. Olyan lett. A program színvonalát mutatja, hogy számos oktató és iskola fogadta el a meghívásunkat, hogy részese lehessen ennek az eseménynek. Köztük voltak a magyar és a világ hastánéletének legjobbjai, ők azon a napon csak miattunk jöttek ide Szentesre.
  Én is a rekorderek közöttt voltam és végigtáncoltam azt a több mint 12 órát, nem azért mert nem lett volna jobb dolgom, vagy mert "unatkoztam" volna nélküle. Közülünk sokan dolgozó nők, édesanyák, tanuló lányok akik a szabadidejüket áldozzák fel ezért a szenvedélyért. Vallom a hastáncot csak teljes szívvel, lélekkel és szenvedéllyel lehet művelni. 15-en voltunk, és igaz ami igaz nem mind a modell alkatúak közül kerültünk ki. De ha a világon mindenhol azt halljuk hogy a magyar lányok a legszebbek nem kelélene nekünk is egy kicsit büszkébbnek lenni a lányainkra?!
  Végezetül engedjétek meg hogy elmeséljem milyen remek dolog volt a rekordban részt venni. Emberpróbáló feladat volt végigtáncolni azt a 12 órát, ugyanakkor az utolsó percek "örömtánca" mindent megért. Határtalanul boldog voltam mikor bejelentették hogy sikerült, rekorderek lettünk. És ha már az újságból kimaradt álljon itt a lányok neve:Kóczán Kata, Horváth Tímea, Bányai Beatrix, Molnárné Bihari Gyöngyi, Faragó Kata, Gál Eszter, Szénási Edit, Lantosné Lukács Csilla, Faragó Andrea, Németh Nikolett, Csenkiné Judit, Piti Erika, Illés Izabella, Halmai Eszter. Szép volt lányok!!
  Anyu köszi mindent!! Kata”
 • 46. pontanora. 2008. június 18. 11:30
  „szerintem nagyon is jó volt mert anyum is táncolt:P akinek nem tetszik az megtehet egy szíveséget!!lehajolok és.....na és szentem a saját szagotokat éreztétek!!!!!!!!”
 • 45. Edit009 2008. június 17. 23:46
  „Én nem értem miért kell egy ilyen témán leakadni.. Ezzel csak "szegéynségi bizonyítványt" állítotok ki a cikk, az esemény és Szentes neve mellé is.. Kár felvenni a kesztyűt.. Az ilyet el kell engedni, nem táptalajt adni neki.
  Említsétek meg inkább hogy milyen szép volt, vagy milyen nehéz, vagy hogy milyen sokan, vagy kevesen voltak, és hogy tetszett vagy nem, és miért..stb.
  És ha a miértbe becsusszan egy "szagosabb" téma.. akkor azon a többiek ( legalább is a többség!!!) ne rágódjanak ennyit.
  Ezt csak azért mondom mert én sajna nem voltam jelen az eseményen, de van érdekeltségem benne.. és rossz ezt látni hogy min megy itt a vita.
  Szerintem ez nem méltó a versenyhez. Szóval írjátok le inkább hogy mennyire fergeteges volt, vagy hogy min lehetne javítani..
  Egyébként meg ha vki rossznak érezte a levegőt, akkor mért nem szólt vmi főmuftinak, hogy engedjenek be frisset.. Remélem a szervezők közül is olvassa ezt vki, és legközelebb már nem ezen témázik mindenki.. Feltéve hoyg volt alapja
  :) Minden jót!”
 • 44. Évi86 2008. június 16. 17:38
  „EZ DURVA mikor voltál ott? Épp előtte engedtek ki a steril szobából, esetleg előtte volt valami szaglásjavító műtéted vagy eddigi életeded egy szobábn életed le ahol folyamatosan légfrissítőt adagoltak hogy te ne érezd még a saját szagodat sem?
  Biztos nehéz lehetett neked emberek közé menni, de egyszer mindent el kell kezdeni.
  Tudom ezt nem nekem kellene mondanom (már tudnod kellene), de egy sportrendezvény álltalában nem abból áll hogy versenyeznek ki tud több időt tölteni a zuhany alatt, esetleg versenyszerűen légfrissítőt nyomkodnának az ujjaikkal így tornáztatva azokat (lehet ez lenne a neked való "sport")

  Akik ott voltak és részt vettek egy ilyen rendezvényen mit kellene szégyelniük????? Szerintem semmi okuk rá, inkább büszkék rá. Talán neked vannak problémáid, nem sportolsz semmit gondolom (kivéve ha a már korábban említett szobában ülő típus vagy és versenyszerűen légfrissítőt permetezel), hisz ha sportolnál és emberek közé mennél észrevehetnéd hogy nem szagtalan a világ. Mindennek van szaga.

  Örömmel közlöm hogy senkit nem vitt el a rohammentő azért mert felfordult volna a gyomra. :D

  Azoknak kellene szégelniük magukat akik ilyenekkel akarják lefikázni a rendezvényt, hisz ez már olyan mintha direkt bele akarnának kötni. Inkább örülnének a sikernek, és annak hogy a mi városunkban érték el.”
 • 43. gyovainé évi 2008. június 16. 13:15
  „akik negativ kritikát irtak ,miért nem vállalják a nevüket, talán azért mert kicsit gerinctelenek....... szerintem akik név nélkül irogatnak rosszat a rendezvényre azok körül tényleg büzlik valami ,és szerintem a lrosszindulati lelkük rothadásád érzik

  na csáó”
 • 42. hugi 2008. június 16. 10:50
  „azért egy dolog nem hagy nyugodni...
  MIÉRT NEM RAKTAK BE KÉPET A REKORDEREKRŐL???
  Nagy helyreigazítás..még jó hogy nem írták a "cikk" végére, hogy AZÉRT SEM RAKUNK BE RÓLUK KÉPET!!!
  vagy csak ez az egy készült róluk a Délvilágos fotóstól??? És miért nem válaszol itt senki az újságtól???????
  Kösz...”
 • 41. hugi 2008. június 16. 10:46
  „ÉN este 9kor mentem el megnézni a táncosokat, és semmilyen szagot nem éreztem... akik büdöset éreztek, azok saját magukat érezhették, mert nem szokat fürdeni, mert az csak a ráérősöknek való :DDD
  Mesélték meg egy IQ 0, és soha nem fog erre az oldalra vissza találni a szerencsétlenje....
  Puszi Tesóm!!! :DD”
 • 40. Ez durva 2008. június 16. 01:49
  „Hát én ott voltam, és tényleg rohadt büdös volt!!! Fölfordul az ember gyomra!! Igaz-e nek üzenem, hogy hát sajnos csak az mondja, hogy nem volt büdös, aki részt vett ezen, és szégyelli, hogy büdös volt!!!! Oltári szagok terjengtek!!”
 • 39. ÉNvagyok 2008. június 14. 17:19
  „o máj gád:D sok idiota kis csiribiri fospisztoly:D istenem:D ez a szag téma:_D nem gondolod te emséltegeci hogy szánalmas vagy?:D én csak nevetek hogy ilyenekkel akarod lealázni ezta csodálatos rendezvényt és ezt a fantasztikus ekorkisérletet.


  u.i : holnap elkaplak és bezárlak a dögtelepre:D”
 • 38. G.S 2008. június 13. 16:04
  „Az egész országban büdös van. Nem vettétek még észre?”
 • 37. anyus 2008. június 13. 14:52
  „Ez az Évi! Jól beolvastál neki!”
 • 36. gyovainé éva 2008. június 12. 23:28
  „MESÉLTÉKNEK ÜZENEM HOGY 240.000.FT.OMBA KERÜLT A RÁÉRŐS RENDEZVÉNY,ÉS TÖBB MINT FÉL ÉVI MUNKÁMBA 12 VENDÉG ISKOLA JÖTT EL AZ ORSZÁGBÓL ,PERSZE A CIKKBEN LEIRTAKTÓL ELTÉRŐEN BUDAPESTRŐL ,ÉS BÉKÉSCSABÁRÓL IS.HMVHELYRŐL VISZONT SENKI NEM VOLT .

  MESÉLTÉK .... MELLETTEM ÉÁLLTÁL TEGNAP A BOLTBAN ,ÉS ROHADT BÜDÖS VOLTÁL EGYEDÜL IS ,MINDENFÉLE MOZGÁS NÉLKÜL :)))))))))))”
 • 35. anyus 2008. június 12. 19:36
  „Felháborító hogy a szagon megy a téma és pont olyanok írnak akik ott sem voltak. Én rekorderként vettem részt és még magamat sem éreztem büdösnek a12. órában sem! meg senkit. Ez csak fikázás és rosszindulat. Aki büdöset érzett az szerintem a saját szagát érezte.”
 • 34. Évi86 2008. június 12. 19:14
  „Most már ideje hozzászolnom ehhez a büdös-nem büdös témához úgy érzem (pedig nem igazán akartam).

  Én ott voltam és nem pedig mástól hallottam az egész rendezvényről. Még élek, és különböző idegi károsodásokat sem szenvedtem a szagtól. Talán az én hibám hogy nem lettem rosszul, valamint hogy nem igazán tudom azt mondani hogy milyen rettenetes bűz volt bent, mert én nem éreztem.
  Igaz, hogy a csarnok szellőztetése nem a legjobb, de még egy rendezvényen sem lettem rosszul. Nem tudom miért kell ennyire felnagyítani a "szag" témát (ami részemről észrevehetetlen volt), hisz ha valaki elmegy például a boxgálára (és teltház van), vagy egy szalagavatóra, ahol szintén tömve van a csarnok, senki sem lovagol utána azon hogy milyen büdös volt a csarnokba (pedig szerintem nem gyújtanak füstölőket, nincs igazán rózsaszag ezen az eseményeken sem, hisz ott is emberek vannak, és az embereknek van bizonyos "testszaguk").
  Kedves IGAZ-E szerintem nem volt büdös!!!!!!

  Mesélték-nek csak annyit tudok mondani, hogy ne írj olyan eseményről, amin nem voltál ott, hiszen nem tudsz hitelesen nyilatkozni róla. Lehet azért hallottad úgy hogy "idegtépő" szag volt (bár az én idegeim azóta is remekül működnek, és ráadásul egy remek napot töltöttem a rendezvényen), mert aki mondta eddig egy steril szobában élt, vagy nem találkozot szagokkal, esetleg rettentően érzékeny az orra.
  Ha nem nagy kunszt a rekord, próbálj 12 órán át csak egyhelyben állni (lehet már abban eléggé elfáradnál, nem hogy még táncolj mellette és oktatásokon vegyél részt), bár ezt lehet nem tudod megtenni mert nem vagy annyira "ráérős".
  Szerinted akik lefutnak egy maratont is baromira ráérnek és azért futják le (gondolom neked ez sem nagy kunszt, bármikor lefutnád azt is)”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömünnep a szentesi református nagytemplomban

Szentes - Két és fél év szünet után újra szertartásokat tartanak a hétvégén Szentesen, a felújított főtéri református nagytemplomban. Tovább olvasom