Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Sipos Edit szobrot és sétányt kap Szentesen

Szentes - Szobrot állítanak Szentesen a tavaly elhunyt klasszis vízilabdázónak, Sipos Editnek, sétányt neveznek el róla, és a Széchenyi ligetben kialakítják a Bajnokok útját.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Sipos Edit szobrot kap szülővárosában, Szentesen, és sétányt is elneveztek róla, amely február 28-ától viseli a nevét. Erről a város képviselő-testülete, civil kezdeményezést tárgyalva, pénteki ülésén döntött. Vidovics László a Csúcsrajárók Alapítvány nevében azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy a tavaly augusztus 13-án, 38 évesen elhunyt szentesi vízilabdázó a Liget étteremtől a strand bejáratáig vezető gyalogút és annak folytatásaként a fürdőben a faházakig kiépített térköves sétány névadója legyen. Ott helyeznék el bronz mellszobrát. A Bajnokok útja nevet a ligeti fősétány kapná, annak mentén – a javaslat szerint – az úszás és a vízilabda szentesi és hazai nagyságainak állítanának emléket. A 15 emlékoszlopon a kiválasztott sportolóktól származó idézetek szerepelnének. Fontos: a szobor, az emlékoszlopok elkészíttetésének és felállításának költségeit a kezdeményezők, vagyis a Csúcsrajárók Alapítvány tagjai vállalják, az alkotásokat Lantos Györgyi csongrádi szobrászművész jegyezné. – A Sipos Editet ábrázoló szobor márciusra valósulhat meg, ekkor avatnánk ünnepélyesen a sétányt is, a Bajnokok útja pedig még ebben az évben létrejöhet – tudtuk meg Vidovics Lászlótól.

– A testület megtárgyalta a javaslatot, és úgy határozott: hozzájárul ahhoz, hogy Sipos Editnek a strandfürdő területén, a róla elnevezett sétány mellett szobra legyen – mondta Szirbik Imre, Szentes polgármestere, aki azzal folytatta: a Bajnokok útjával kapcsolatos elképzelést módosítanák, annyiban, hogy nemcsak a fősétány kapná ezt a nevet, nemcsak úszókra és vízilabdázókra, hanem más sportágak szentesi jeleseire is emlékeztetne, kidolgoznak egy kritériumrendszert, ki kaphat oszlopot, valamint a 15 emlékoszlopszám igény szerint növelhető lesz.

– Megható, és nagyon örülünk, hogy a város nem feledkezett meg Editről, aki február 5-én ünnepelte volna 39. születésnapját – közölte az édesapa, Sipos Mátyás. – A szobor és a róla elnevezett sétány méltó emléket állít neki, viszont annak is örülünk, hogy rajta keresztül, a számára összegyűjtött pénzből családunk adhatott valamit a városnak, a kórházban felújított, korszerűsített kórtermekkel. Azt is tervezzük, hogy relikviáit – csak egy-két kedvesebbet tartanánk meg – Szentesnek vagy egykori klubjának ajándékoznánk, hogy kiállítást szervezzenek belőlük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoftver vigyáz a szentesi tehenekre

Számítógépes rendszer tartja nyilván azt is, hogyan érzik magukat a tehenek az Árpád Agrár Zrt. megújult, termálvízzel fűtött fejőházában. Tovább olvasom