Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Sütiznek, kirándulnak a szegvári nyugdíjasok

Szegvár - Kirándulni szeretnek legjobban a szegvári nyugdíjasok, de szívesen fürdőznek az ország strandjain, vagy süteményt készítenek mások örömére. Hetente találkoznak, ezek a napok nagyon fontosak számukra.
Negyed évszázada alakult meg Szegváron a nyugdíjasklub, amely ma már a Szép Öregkor Nyugdíjas Egyesület nevet viseli. Az alapítás ötlete véletlenül született: szerettek összegyűlni és beszélgetni a helyi asszonyok, akkor gondolták ki, hogy nevet adnak az összejöveteleiknek. A kezdetektől Bacsa Józsefné Erzsi néni, a vezetőjük mesélt.

– Minden héten egyszer összejövünk, nagyon fontos számunkra az együttlét, nagyon várjuk ezeket az alkalmakat. Nem szervezünk olyankor különösebb programot, legtöbbször beszélgetünk. Esetleg néha kézimunkázunk, mostanában rákaptunk arra, hogy közösen végignézünk egy szép képes albumot vagy szakácskönyvet. Naponta olvassuk a Délmagyarországot, a klubban megvitatjuk a cikkeket – mesélte Erzsi néni.

Jelenleg 21 tagja van az egyesületnek. Régen sokat táncoltak, felléptek rendezvényeken, ma már nem olyan fürgék, hiszen a legtöbben 80 év fölöttiek, árulta el Erzsi néni. Kirándulni azonban ma is nagyon szeretnek. Tavaly három napig voltak Dunaföldváron, idén a Balatonra szeretnének eljutni. Gyakran járnak fürdőbe, voltak már Cserkeszőlőn, Tiszakécskén, Gyopároson, Kiskunmajsán és Makón is, sorolta a klubvezető. – Nagy álmom, hogy eljussunk Gödöllőre, a kastélyba. Előtte cirkuszba mennénk Budapestre, így egy igazán tartalmas kiránduláson vehetnénk részt. Az se baj, ha nem kapunk szállást a környéken, és éjszaka kell visszajönni Szegvárra, kemény fából faragtak minket! – nevetett.

Vidáman telnek a szegvári egyesület rendezvényei. Fotó: Viola István
Vidáman telnek a szegvári egyesület rendezvényei. Fotó: Viola István

Az egyesület az országos Életet az Éveknek szövetség tagja, ennek is köszönhető, hogy több klubbal ápolnak jó kapcsolatot. A szegvári nyugdíjasok minden lehetőséget megragadnak, hogy szórakozzanak, tevékenykedjenek. Erzsi néni büszkén mesélte, hogy a nagyközség és a környék rendezvényein őket is gyakran meg lehet találni. A közelmúltban Derekegyházon rostélyos kalácsot készítettek a süteményfesztivál közönségének, február közepén hazai pályán fánkot sütnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzleti ajánlatok

Szentesen tartotta évnyitó üzleti konferenciáját tegnap a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Tovább olvasom