Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Szegvár: hetvenmillió

A faluban alakult Kurca-völgy Egyesület kezdeményezésére tavasszal folytatódik a csatorna és partjának rendbetétele. Ehhez hetvenmillió forint támogatást ad a környezetvédelmi minisztérium.
A Körös-ér partján a falu határában jelentette be tegnap Gombos András környezetvédelmi államtitkár: döntésük nyomán a helyi Kurca-völgy Egyesület és a vízügy hetvenmillió forintot kap a csatorna rendbetételének folytatásához. A község belterületén az elmúlt hónapokban Gémes László önkormányzati képviselő kezdeményezésére sokan vettek részt társadalmi munkában a partrendezésben, használva a mezőgazdasági vállalkozó munkagépeit, a vízügy és az önkormányzat is együttműködött.

Mintegy másfél kilométeren szépült meg a part, a támogatás birtokában további két és fél kilométernyi szakasz rehabilitációja folytatódhat – az időjárástól függően – tavasztól. A kétoldalú megállapodás szerint a vízügy a csatorna medrének rendbetételét vállalja, míg a partrendezés és karbantartás elsősorban az egyesület és tagjainak feladata. – Az együttműködés a vízügy és civil szervezet között a megyében nem példa nélküli – mondta Dobi László, az Atikövizig igazgatója. – Ugyanakkor jó volna, ha még több egyesület alakulna és tenne hasonlóképpen, hiszen a környezetvédelemben akad tennivaló.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az OTP bevezeti, amit Szentes gondolt

Ingatlanjukért cserébe életjáradékot kínál idős embereknek az OTP januártól: az ötletet a szentesi… Tovább olvasom