Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Szentesi koszorúk a hősöknek

A hősök napja tiszteletére rendezett megemlékezést tegnap délután a szentesi önkormányzat és a volt hadifoglyok bajtársi szövetsége.
A hősök napja tiszteletére rendezett megemlékezést tegnap délután a szentesi önkormányzat és a volt hadifoglyok bajtársi szövetsége. Az Erzsébet téri első világháborús szoborcsoportnál a Himnusz hangjai után Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója, helyhatósági képviselő azok alakját idézte meg, akik az életüket áldozták a hazáért. A két nagy világégésben százezrek, milliók haltak hősi halált – mondta. Hozzátette az emlékező: akik életben maradtak, azok sorsa is megpecsételődött valamilyen módon. Szentesen az első és a második világháborús emlékművön – mint fogalmazott – nagyon sok nevet örökítettek meg, mind egy-egy emberi sors hordozója.

Ma már egyre kevesebben vannak, akik maguk is megjárták a frontvonalakat. A volt hadifoglyok bajtársi szövetsége kezdeményezésére a város nem feledkezik meg a hősökről. Karikó-Tóth Tibor azzal zárta beszédét, hogy csak az a nép maradhat fenn, amelyik képes emlékezni a hőseire.

A református egyházi iskola tanulóinak műsora után az önkormányzat, a honvédség, a rendőrség és a volt hadifoglyok képviselői helyezték el koszorúikat az első és a második világháborús emlékműnél.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétlaki életet él a szentesi család tanyájuk leégése után

Örül a szentesi bérlakásnak a Csányi család, amelynek még februárban leégett a tanyája a szegvári… Tovább olvasom