Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Szirbik: Az eredmények kampányoltak helyettem

Szentes fejlődése önmagáért beszél, Szirbik Imre szerint a polgármestersége alatt elért eredmények kampányoltak helyette. Az országgyűlési képviselővé is megválasztott MSZP-s politikus célja, hogy a város közelebb kerüljön a gyorsforgalmi útpályákhoz, konkrétan az M9-eshez, ám szerinte a munkahelyteremtés segítése a legfontosabb feladat.
Szirbik Imre szerint egy rossz törvény miatt a polgármesterre ráborítják az asztalt. Fotó: Tésik Attila
Az első fordulóban országgyűlési képviselőnek is megválasztott Szirbik Imre szocialista párti polgármester azt mondta a kampány idején a személye ellen indított ellenzéki támadásokról, amelyek a Szenteshús Kft. perét igyekeztek felmelegíteni, hogy már 2002 októberében visszaütött azokra, akik előkészítették. A város lakossága szerinte azt már az előző önkormányzati választások idején lerendezte. Hozzátette: azoknak kell tükörbe nézniük, akik ebből az ügyből politikai tőkét kovácsoltak annak idején.

– Munkával teli évek vannak mögöttem – mondta Szirbik Imre. Hozzátette: – Aki mögött teljesítmény van, annak nincs szüksége arra, hogy az el nem végzett munkáját valamilyen módon kiszínezze, kiplakátolja.

Bevallása szerint a községekben való megmérettetésre nagyon készült, mert napi kapcsolata nem volt az ottani lakossággal. Legfőbb riválisa, a fideszes Farkas Sándor a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Rt.-nek a vezérigazgatója. Ott mégis Szirbik kapta a szavazatok többségét, pedig – mint fogalmazott – nem ő volt otthon. Szegváron ellenben a fideszes aspiráns mért vereséget a szocialista jelöltre. Szirbik Imre ezt úgy kommentálta: a rendszerváltozás óta Szegvár mindig a jobboldal bástyája volt.

Még jóval a választások előtt az terjedt Szentesen, hogy Szirbik Imre Brüsszel felé kacsingat. Azt állította erről: ennek nem volt alapja, bár olyat is hallott, hogy ugródeszkának tekinti az adott helyzetet. Ő azonban nem hagyja el Szentest, a város vezetése mellett végzi majd a parlamenti képviselői feladatokat. A település polgármestereként a térségért dolgozva, országgyűlési képviselőként a többletlehetőséget kihasználva kívánja folytatni a ciklust. Szirbik szerint a polgármesterként tizenkét év alatt felépített világ mostanra kamatozott, mert sok jó pályázatot tudtak készíteni. Ha nem tökéletes a pályázat, nincs az a lobbi, amivel eredményre lehet vinni – állította, hozzátéve: ott kell lenni minden pillanatban ugrásra készen arra, hogy ha a legkisebb esély is látszik egy-egy program teljesülésére, rögtön mozdulni kell rá.

Milyen feladat marad a Petőfi Szálló rendbehozatalát leszámítva, ha már megújult a megyeháza, végéhez közeledik a csatornázás, elkezdődött a református nagytemplom tatarozása, és megvan a pénz a száz személy befogadására alkalmas idősek otthona felépítésére is? Az élet mindig hoz valamit – válaszolta Szirbik Imre, a kórház rekonstrukcióját hozva fel példának. Cél továbbá, hogy a város közelebb kerüljön a gyorsforgalmi útpályákhoz, konkrétan az M9-eshez, ám mindenekelőtt: munkahely, munkahely, munkahely.

A protokollt nem ismeri annyira Szirbik, hogy válaszolni tudna arra: a polgármesterség vagy a képviselőség a magasabb tisztség? A kettős funkciót ellátó kollégái mindenesetre úgy jegyzik magukat: polgármester, országgyűlési képviselő. – Egy rossz törvény miatt a polgármesterre ráborítják az asztalt, de a képviselőre nem mindig – magyarázta. Számára kettős játék lesz ez igazából, ám reméli: képes lesz úgy megoldani a feladatát, hogy ne kelljen saját magára asztalt borítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piackutatók szólítják le a vásárlókat Szentesen

Nem értik a szentesi Pennyben megforduló vevők, hogy miért kéri el tőlük egy férfi a pénztárnál… Tovább olvasom