Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Támogatják az iskolásokat Szentesen

Szentes - Az önkormányzat kétféle iskolakezdési támogatást nyújt a családoknak. 5800 forint azoknak jár alanyi jogon, akik augusztus 1-jén rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre voltak jogosultak.
Szentesen ez 1400 gyermeket jelent, a családok a következő napokban megkapják az összeget. Emellett rászorultsági alapon rendkívüli gyermekvédelmi támogatást lehet igényelni. Ezt eddig mintegy 3-400 család kérte, számukra pluszban még 8400 forint ítélhető meg. A támogatásokat augusztus 31-éig lehet igényelni.

Olvasóink írták

 • 5. randika 2011. augusztus 28. 16:07
  „nekem attól áll égnek a hajam amikor azt olvasom,vagy hallom,hogy a sokgyerekesek,nagycsaládosk kapják az ingyen cuccokat,ha kérik,ha nem.Meg a sok segítséget.Akinek 1 gyereke van az nem ember,az menjen ahova akar,az nem kap segítséget sehonnan,hiába is kérne.Kérdem én,valaki kényszeríti az embereket arra hogy sok gyerekük legyen??gyereknevelésből nem lehet megélni,mégis sokan hiszik azt.Ha vállalja a sok gyereket tartsa is el,ne az állam vagyis a többi adófizető nevelje föl! engem is cseszegetnek,mikor lesz már kistestvére a fiamnak?! minek?hová?miből?”
 • 4. kun66 2011. augusztus 26. 06:41
  „Ez jó,én is munkás ember vagyok 2 hektáron fóliáztam nem irodában ülök dúrom a földet 30-40 fokban azért hogy 20ft vegyék meg a paprikát én is kértem sajnos és kaptam mert csődbe mentem akkor én milyen szülő vagyok ?Nem csak azok kérnek akik elisszák hanem azok akik nagy bajban vannak és sokan vannak a mai világban a" biztos munkahely"sajnos nincs bármikor csődbe mehet és bárki az utcára kerülhet.”
 • 3. itthon 2011. augusztus 25. 20:19
  „Azért nem jár,mert dolgozol! A munkás embernek csak a szája járhat! Én 30000 Ft-ot fizetek tankönyvekért.
  Most jön majd az a hozzászólás valakitől,hogy örüljek,hogy dolgozhatok. Igen,örülök csak a munkát meg kellene fizetni,hogy ne okozzon gondot a dolgozó embernek az iskolakezdés!”
 • 2. picipest 2011. augusztus 25. 14:38
  „az én gyerekeimnek miért nem jár ALANYI jogon????miért kell nekem 100%os étkezést fizetni?teljesáru tankönyvcsomagot megvenni?nekem miért nem jár alanyi jogon valamilyen tanévkezdési támogatás???
  rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapnak.
  ingyen van a tankönyv nekik.
  családi pótlék.
  iskolakezdési támogatás.
  rendkívüli gyermekvédelmi támogatás.
  étkezési támogatás.
  MI kell még???az én gyerekemnek ezek miért nem járnak??”
 • 1. niemand 2011. augusztus 25. 12:42
  „A feneküket is kinyalják lassan a gyerekeknek? Állam vagy a felelősség teljes szülő vállalja gyereket? Ellenőrzik is a segély útját? Olyan is kap, aki nem kér, de rászorult?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eperjes: kisközség nagy bajban

Eperjes - Régen volt már ilyen nehéz helyzetben az 550 fős kisközség – hallottuk Kiss Csaba… Tovább olvasom