Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Tatai cég nyerte a szentesi pályázatot

Szentes - A szentesi önkormányzat kétszázmillió forintot fordít a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciójára. A közbeszerzési eljárást a tatai OMS-Hungária Kft. nyerte, és előreláthatólag április végére három városrészben fejeződik be a hálózat felújítása.
A szentesi képviselő-testület még tavaly döntött arról, hogy pályázatot nyújt be a belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat felújítására. Az árokrendszer rekonstrukciójára nyert is 170 millió forint állami támogatást az önkormányzat, s az önerővel együtt belátható időn belül elkezdődhet a mintegy 200 milliós beruházás. A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné lapunkat arról tájékoztatta: a közbeszerzési kiírásra több ajánlat is érkezett, s az eljárásból a tatai székhelyű OMS-Hungária Kft. került ki győztesen. A kivitelezési szerződést már megkötötték a felek, és a munkaterületet is átadták az építőknek. Ha az időjárás kedvező lesz, elkezdődhet a csapadékvíz-elvezető hálózat rendbetétele. Az idén egyébként újabb pályázatot is benyújt majd a város, hogy a Várady Lipót utcában, és annak környékén folytatódjon a hálózat felújítása.

A vagyongazdálkodási iroda vezetője, Szilvássy Árpádné érdeklődésünkre elmondta: a kétszázmilliós beruházás előreláthatólag csak április végére fejeződik be, mert a kedvezőtlen időjárás miatt még nem tudták elkezdeni a munkát az építők. Ezért néhány hetes csúszás várható a szerződésben vállalt április 10-i határidőhöz viszonyítva. A Kisérben egyébként 1500 méteres szakaszt tesznek rendbe, a Horváthtelepen több mint 4000 métert, míg a Szeszfőzde-dűlőben 600 méternyit. Ezekhez kapcsolódva megközelítőleg 5000 ezer ingatlan kapubejáratánál is megteremtik a rendszerhez való csatlakozás feltételeit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Borbola Imre segített a beteg kislánynak

Szentes - Meghatotta a szegedi Borbola Imrét a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szentesi Gazsi Ildikó Evelin sorsa, amiről lapunkból értesült. Tovább olvasom