Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Titok, miért mondott le az otthonigazgató

Szentes - Csak rá és a megyei közgyűlés elnökére tartozik, miért mondott le, ezért nem nyilatkozik az okokról Ferenczy Zoltánné. A megye egyik legnagyobb, Szentesen, Derekegyházon és Nagymágocson működő szociális intézményét vezette 2008 óta.
Zárt ülésen vette tudomásul január végén a megyei közgyűlés, hogy Ferenczy Zoltánné, a Csongrád Megyei Önkormányzat Egyesített Szociális Intézményének igazgatója lemond tisztségéről. A tudomásulvétel tényén túl Magyar Anna elnök nem árult el többet arról, mi történt a zárt ajtók mögött. Kérdésünkre Poór Csaba sajtókapcsolati vezető azt mondta, ez így van rendjén, ennél több mondanivalója azóta sincs a megyének ebben az ügyben. Felhívtuk telefonon Ferenczynét, ő is azt mondta, döntésének indoka rá és az elnök asszonyra tartozik, ebben az ügyben nem fog nyilatkozni.

Az igazgatónő az egyik legnagyobb megyei szervezetet vezette, a Csongrád Megyei Önkormányzat Egyesített Szociális Intézményét. Három intézet tartozik ebbe a csoportba, a Szentesi Pszichiátriai Ápoló Otthon, amely 102 férőhelyes, beutalási körzete az egész megye területe; a nagymágocsi kastélyotthon, amely 365 férőhelyes, és elsősorban időseket gondoz, van ápolási és rehabilitációs osztálya. Derekegyház 180 férőhelyes szociális otthonában pedig a súlyos, nem foglalkoztatható értelmi fogyatékosokat gondozzák.

Az igazgatónő nem volt régi vezető, 2008. február 28-án választották meg, egy olyan közgyűlésen, amelyről időközben kivonult az MSZP–SZDSZ-frakció, és mivel első körben nem volt a teremben elég polgári képviselő, csak második nekifutásra jött össze a 21 támogató szavazat.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. utazó81 2011. február 17. 06:14
  „Arra tudja e valaki a választ ezután miért 10én lesz fizetés.Akinek lakás hitele van és nem fizet 5ig annak már kamatot számolnak fel.”
 • 20. Csörike 2011. február 16. 05:55
  „Kovács Úr biztos tudja a választ!!!”
 • 19. annabella 2011. február 09. 21:59
  „Igazad van nagyi! Nem kellett volna az összevonás és most sem kellene a további.
  Az igazgatónőt nagyon sajnálom, végtelen jólelkű, lelkiismeretes asszony. Úgy hallottam a kollegái nagyon sajnálják, hogy elment. Megértem őket. Véleményem szerint nem neki kellett volna távoznia..... van ott iskola nélküli aki valóban megérdemelné a kirúgást, csak ő még mókuskerékben teker a politikai játszótéren. Na de ami késik az nem múlik, leáldoz ott majd az ő csillaga is nem is olyan sokára!!!! Ész nélkül nem lehet koordinálni..... majd csak kiutálják most már!!
  És az egészben az a szomorú, hogy a betegekről egy szó sem esett....”
 • 18. nagyi17 2011. február 08. 20:42
  „Nagy hülyeség volt 3 különböző profilú intézményt összevonni már ezt akkor is tudtuk amikor 2008-ban megtették. Egy vezető nemtudja átlátni se a az ellátottak dolgait se a dolgozókét. Ez tény tapasztaltuk. Amikor még minden intézménynek volt igazgatója sokkal jobb volt mindenkinek. Itt ne is beszéljünk a dolgozókról csak az ott élő idős vagy fogyatékos emberekről. Mennyivel jobb az ha van valami gondja- baja és nem csak néninek- bácsikának szólítja az igazgató hanem Juliska néni Pistabácsi stb. Afogyatékosokról már nem is beszélve akik apjukként szerették az igazgatót. Sokkal nyugodtabb lenne az életük, ha lenne valami állandóság, hiszen nekik ez az otthonuk, egy családban sem cserélődnek a szülők 2 évente. Az meg, hogy a dolgozók csak pletykákból tuják meg, hogy nincs intézményvezető az már csak hab a tortán. Jelenleg ki a vezető??? Mert erröl is csak pletykékat lehet hallani.”
 • 17. y-akta 2011. február 08. 09:07
  „Vannak dolgok, amiket nem tehet meg egy intézményvezető, bármennyire is támogatják fentről! De ami igazán felháborító, az az, hogy megint nem az ellátottakról és problémáikról van szó, .... és remélem folyt.köv, vagyis kivizsgálják és nyomtatásban olvashatjuk a teljes sztorit , merthogy ezek a tények nem légbőlkapott feltételezések, kedves mirázs!”
 • 16. mirázs 2011. február 08. 08:11
  „kukk, a minősítéssel egyetértek, a következtetéssel nem. Jobb lenne, ha egy közismert, köztiszteletben álló ember elmondaná (elmondhatná) távozásának okát legalább címszó szerűen (szakmai; családi, stb.)”
 • 15. szentesivagyok 2011. február 08. 08:08
  „Nem lehetett egyszerű egy ekkora intézményt vezetni, nagy kihívás!!! Köszönjük a 2 éves munkát!
  Kár volt összevonni a szociális intézményeket, szerintem 0 Ft megtakarítással járt, viszont egyszerűbben lehetett kézi-vezérelni Anna asszonynak ( Most a megye megint egyesíti az intézményeit. Kinek jó ez? Mindent engedélyeztetni kel a hétköznapi munkában és 3 hét mire az illetékes aláír, ha egyáltalán előkerül.... VICC!! Így nem lehet működtetni a 21.században intézményeket. Kár a szociális intézményeket átpolitizálni, sőt a legnagyobb bűn, lassan odajutunk, hogy elhelyezést is csak a jobboldali rászorultak kapnak. Át kellene ezt gondolni....”
 • 14. Csörike 2011. február 08. 05:29
  „Nem tudom miért TITOK, mikor nagyon sok ellátottról , hozzátartozóról és dolgozóról van szó.
  Az érintett személyeknek joguk van az igazságot tudni vagy nem ???
  A gazdasági vezetőről nem írnak vele mi történt??? Az is TITOK???
  Nagyon sajnálom hogy a politika ilyen döntés helyzetbe került a szociális ellátásban és nem a szakmaiságról van szó!!!
  Már rég nem arról van szó hogy mi van az ellátó rendszerben levő ellátottakkal és ez nagyon szomorú!!!”
 • 13. kukk 2011. február 07. 17:45
  „Érdeklődve olvasom a fórumot, és azon gondolkozom, hogy milyen könnyű nicknév alatt feltételezések alapján véleményt írni.
  Szerintem, próbáljon meg bármelyikünk egy ekkora intézményt vezetni becsülettel, átlátni 3 szociális terület, amely megvan fűszerezve némi egészségüggyel problémáit, szabályozását átlátni, és így 3 éven keresztül becsülettel vezetni egy intézményét és akkor talán formálhatunk véleményt. Ismerve a igazgató asszonyt, szerintem csak és kizárólag megköszönni lehet a munkáját.
  ÉS hogy ki mit akar takargatni? Lehet, hogy tényleg nincs hozzá közünk. És ezzel kapcsolatosan nem is bocsátkoznék feltételezésbe.”
 • 12. átlag 2011. február 07. 17:09
  „Ahogyan igazgató lett úgy is kellett mennie! Amikor kinevezték akkor is a szín alapján kapta meg az állást (narancs) nem pedig a szakértelme alapján! Legyen csak kis ápolónő talán azzal megbírkózik!!!!”
 • 11. niemand 2011. február 07. 16:07
  „A tudás, a tapasztalat, gyakorlat és az emberszeretet manapság hátrány, ha közalkalmazottként dolgozik valaki. Nyelv a legfontosabb, csak az visz előre, a tudatlanság pedig repít. Talán az érintett igazgatónő iskolázott, rátermett személy volt. Sajnálom.”
 • 10. utazó81 2011. február 07. 15:31
  „Zoltánszabó tévedsz már ami a déligyümölcsöt illeti.”
 • 9. zoltanszabo 2011. február 07. 15:07
  „Biztos nem jó pártba van bejegyezve ! Lehet,hogy nem a kedvenc déli gyümölcse a --narancs!
  Szólhattak neki--álljon fel a székből--kell egy párt hű katonának--v. család tagnak az állás !
  V. nem jól gondolom ?????”
 • 8. y-akta 2011. február 07. 15:06
  „Mirázs, szerinted alkalmatlan volt? De még mennyire, hogy KÖZÜGY!”
 • 7. deszkás 2011. február 07. 13:29
  „MIRÁZS! Mindig a disznóságot szokták takargatni lásd titkositás. Egyenes derékkal egyenes jellemmel nem szoktak titkolózni mert ez nem házasság hanem közügy!”
 • 6. mirázs 2011. február 07. 12:18
  „y-ka elég balga dolognak tartom azt sugallmazni, hogy Magyar Anna egy alkalmatlan ember hibáit takargatja.”
 • 5. y-akta 2011. február 07. 11:52
  „És a címre reagálva: NE LEGYEN TITOK! márcsak azért se, mert rengeteg ember volt alárendelve ellátottként és dolgozóként is! És mert állami intézmény!..az adóforintjainkból!”
 • 4. y-akta 2011. február 07. 11:47
  „Szeretem az ilyen nyilatkozatokat: "csak rá és az elnökasszonyra tartozik" ja, meg az általa vezetett intézmény lakóira, ahol több, mint 600!! sérült és idős ember él. Na majd előbb-utóbb kiderül az is, hogy mi volt a bibi!”
 • 3. deszkás 2011. február 07. 10:39
  „Annácska majd kiderül ez is,lehet nem kell a

  Hir tv Célpont műsora se.”
 • 2. mirázs 2011. február 07. 09:09
  „Túl sok jó szakember van az egészségügyben ?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától új helyen a szentesi sürgősségi

Szentes - Mától már a szentesi kórház új szárnyában fogadja a belgyógyászati és a traumatológiai… Tovább olvasom