Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Továbbra is a teherautóké a Schweidel utca

Új utat építtetett a szentesi önkormányzat a teherautósok számára a Berekháton azzal a céllal, hogy a nagyobb gépjárművek azon, ne pedig a Schweidel József utcán közlekedjenek. A teherautósok azonban nem tartják be a tilalmat, továbbra is a Schweidel József utcán járnak, rongálják az utcát, és zavarják a környéken lakókat.
A Schweidel József utca lakóinak régi igényét elégítette ki az önkormányzat, amikor 40 millió forintból utat építtetett Szegvár felé. A cél az volt, hogy a teherautók a közelben lévő iparterületet ezen az úton közelítsék meg. A környéken élők örültek is ennek, hiszen az utca már teljesen tönkrement, a házak falai pedig megrepedtek. Az itt lakó Szalva Józsefné kereste meg szerkesztőségünket és elmondta: tapasztalatuk szerint a tilalmat az autósok nem tartják be. Főként a hajnali órákban kamionok, pótkocsis teherautók, zetorok, traktorok különböző rakományokkal csörögnek, zörögnek végig az utcán. A családi házuk oldalfala kettében megrepedt, nagyon szeretnék, ha helyreállna a rend. Ezért is örültek az új útnak, de úgy tűnik, a város hiába költött olyan sok pénzt, az autósok nem tartják be a tilalmat.

Arra járnak a rendőrök

Az aljegyző a probléma megoldásának érdekében a rendőrség segítségét kérte. Balogh-Szabó Imre megbízott rendőrkapitány lapunknak kijelentette, a járőrök ezentúl rendszeresen ellenőrzik az arra közlekedőket, különösen a hajnali órákban, annak érdekében, hogy érvényt szerezzenek a tábla üzenetének: 7,5 tonnánál nagyobb gépjárművel behajtani tilos. Az ipari telepeket Szegvár felől, az újonnan épített úton kell tehát megközelíteni. 
Szalváék szomszédja, Bai Pál szerint az volna a megoldás, ha mindenféle teherautó számára megtiltanák a közlekedést ezen az utcán. A lakások, házak mögötti területen lévő ipari, mezőgazdasági üzemek beszállítói most is a Schweidel József utcát használják, hiába van kinn a súlykorlátozásról szóló tábla. – Ahhoz, hogy az autósok végre megértsék, semmi keresnivalójuk nincs ebben az utcában, egy általánosan tiltó táblát kellene kitenni, mely minden tehergépkocsira vonatkozik – véli Bai. Szerinte az is segítene megoldani a problémát, ha a Vásárhelyi úton már idejekorán figyelemfelkeltő tábla üzenne arról, hogy a következő utcába jobbra kanyarodva tilos behajtani. Sokszor 8-20 tonnás rakományokkal járnak erre, és teljesen tönkreteszik a környéket.

A városházán némiképp osztották az utcában lakók véleményét. Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera lapunknak azt mondta, hogy a jelenlegi súlykorlátozásról szóló tábla csak a kisteherautók számára engedélyezi a közlekedést. Az aljegyző szerint teljesen megtiltani nem lehet, és ebből a szempontból a tiltáson nem is kell változtatni: elvégre a város útjai arra valók, hogy közlekedjenek rajtuk. Kijelentette, az önkormányzat megrendeli a Bai Pál által javasolt figyelemfelkeltő táblákat, és amint elkészülnek, azokat kiteszik a Vásárhelyi és a szegvári útra.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvanhét felmondás

Ma és holnap 87 kórházi dolgozó kap elbocsátásról szóló levelet Szentesen. A csoportos… Tovább olvasom