Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Zárt ajtók, meglepett ügyfelek Szentesen

Szentes - Sokakat meglepett Szentesen is, hogy a köztisztviselők nem dolgoztak tegnap. Volt ügyfél, aki szabadságot vett ki, hogy elintézhesse ügyeit. Pórult járt olvasóink szerint mások is megérdemelnének egy munkaszüneti napot, mégsem kapnak.
Július 1-je 2001 óta munkaszüneti nap a köztisztviselők számára, mégsem rögzült ez a dátum az állampolgárok emlékezetében. Tegnap is jó néhányan próbálkoztak ügyintézéssel, a szentesi városháza előtt 20 perc alatt három, hivatalba igyekvő ügyféllel futottunk össze.

– A gyeshez szerettem volna papírokat intézni, de a köztisztviselői napról teljesen megfeledkeztem. Pedig a húgom is ilyen munkakörben dolgozik, még szólt is, hogy ma nem lesznek bent – mondta lapunknak Gulyás Szilvia. Az anyuka hozzátette, azt hitte, hogy ez a munkaszünet nem minden hivatalra vonatkozik. Szerinte nem túl igazságos, hogy a köztisztviselők munkáját elismerik egy pihenőnappal, az orvosok vagy a szociális dolgozók viszont hiába vállalnak áldozatot, nekik nincs részük ilyen megbecsülésben. Szilvia véleményét osztotta egy fiatalember is, aki méltatlankodva sarkon fordult, amint meglátta a bejárathoz kifüggesztett tájékoztatót.

Süveges Katalin még szabadságot is vett ki, de dolgavégezetlenül távozott. Fotó: Tésik Attila
Süveges Katalin még szabadságot is vett ki, de
dolgavégezetlenül távozott. Fotó: Tésik Attila

– Fel vagyok háborodva. Egy nap szabadságot vettem ki, hogy elintézhessem a dolgaimat, még sincs itt senki – hadarta dühösen Süveges Katalin. A szentesi nő megjárta Kunszentmártont is, mielőtt a szentesi polgármesteri hivatalba sietett, hátha csak az ottani dolgozóknak van olyan jó dolguk, hogy egy napra elmehetnek pihenni. – Az én munkahelyemen mindennap helyt kell állni, mégsem kedveskednek nekünk szabadnappal. Remélem, a boltok nyitva vannak – mondta Katalin némi éllel.

Olvasóink írták

 • 6. KovácsPistike 2009. július 09. 18:51
  „Az egyik szentesi barátom délután fél négykor ment a hivatalba személyi igazolványt csináltatni. Fél négykor már nem dolgoztak a hivatal dolgozói, elküldték, holott du. 4-ig van nyitva tartás. Az ilyen köztisztviselőt páros lábbal kellene kirúgni, hogy a lába se érje a földet.”
 • 5. niemand 2009. július 04. 18:27
  „Toxi-2, köszönöm a helyesbítést, egyik oldalról valóban "előnyös" megkülönböztetés, a másik oldalra gondoltam,amikor a hátrányos szót használtam.
  Nem tudom majd a választások előtt sem válaszolnak a kérdezőknek?
  A nép, így a lakosság sem érdekes, információ-/nem mindenki olvas már újságot, rádióhallgatás csak alapzajként szolgál/pénz-hatalom. Napjainkban szoros egységet alkot! + gondod, problémád van? Old meg egyedül, a hivatalt ez nem érdekli!-sajnos.”
 • 4. toxi-2 2009. július 03. 22:24
  „Hát igen, nem válaszolnak, ott az információ és a hatalom is...”
 • 3. Zorro 2009. július 03. 21:06
  „2. hozzászólás toxi-2 2009.07.03. 17:00
  "Nem hiába, az információ pénz, hatalom"

  A szentesi polgármesteri hivatal illetékes köztisztviselői nem nagyon válaszolgatnak a weboldalukon feltett kérdésekre. Így képviselnek bennünket, a "közt"? Önök kérdezzenek, mi meg nem válaszolunk.”
 • 2. toxi-2 2009. július 03. 17:00
  „Nem, ez "előnyös" megkülönböztetés.

  De azért az is igaz, hogy aki naponta csak 1x olvas, hallgat, vagy néz híreket, azt nem érte meglepetésként a dolog, mert mindenütt beszámoltak róla. Nem hiába, az információ pénz, hatalom :)”
 • 1. niemand 2009. július 03. 16:10
  „Sokat gondolkodtam már én is, miért csak a köztisztviselőknek jár plusz egy szabadnap? Van olyan, aki megérdemli- eztény! De az egészségügyi dolgozók, pedagógusok, adminisztrátorok, szociális munkások, stb ugyanúgy megérdemelnék. Ez nem hátrányos megkülönböztetés?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaadnák a szentesi vérellátó működtetését

Szentes - Veszteséges a szentesi Vérellátó Állomás működése - olvasható a fenntartó Csongrád Megyei… Tovább olvasom