Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Zavarja a forgalom a Batthyány utcaiakat

Szentes - Korábban a Tóth József, most a Batthyány utca lakói jelezték: nem tetszik nekik a forgalmi rend változása. Utóbbi környéken a buszokra, a házak repedésére panaszkodnak.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Olyan nincs, hogy egy változás mindenkinek egyformán megfeleljen. Ahol most kisebb a forgalom, ott nyilvánvalóan örülnek a lakók, ahová tereltük a járműveket, ott pedig bosszankodnak – summázta Szirbik Imre polgármester egy képviselő-testületi ülésen egy interpelláció tartalmát. Halmai István szólalt fel ugyanis a Batthyány utca ügyében. Azt mondta: a lakók kérik, hogy a város gondolja át az autóbusz-közlekedés útvonalát, mert az ő utcájukban az útburkolat állapota nagyon romlik, az épületekben is súlyos állagromlás tapasztalható. Nagyon megnőtt a forgalom, ez pedig károsítja az utat és a házakat, tolmácsolta véleményüket a képviselő.

A forgalom akkor nőtt meg azon a környéken, amikor
a városközpont-rehabilitáció egyik „melléktermékeként" megváltozott a helyközi buszok útvonala, de a személyautók tulajdonosai is változtattak a közlekedési szokásaikon. A módosítás nem mindig találkozott a lakosok véleményével, arról lapunk is írt, hogy a Tóth József utcaiak fórumon tiltakoztak a korábbi rend megváltoztatása miatt. Az Ady Endre utcáról elirányították a távolsági buszokat, azok a rendelőintézet mellett a Batthyány utcára, onnan a Rákóczira kanyarodnak, végül a Kossuth utcáról érik el az autóbusz-állomást. A Batthyány utcaiak úgy tapasztalták: az elmúlt hónapok nagyon megviselték az ingatlanjaikat.

Az utcában most folyamatosan autók járnak. Ez korábban nem így volt. Fotó: Králik Emese
Az utcában most folyamatosan autók járnak. Ez korábban nem így volt. Fotó: Králik Emese

– Van ott olyan ház, amely alig másfél méterre helyezkedik el az úttól. A nagy járművek rezonanciát okoznak, a lakosok repedéseket vettek észre a házuk falán – szögezte le a képviselő. Halmai István úgy emlékszik: egy határozat értelmében a forgalom jelentős részének már a gyógyfürdő és a Wellness Colosseum érintésével az Arany János utcán kellene bonyolódnia. Természetesen az ott élők sem örülnének, tette hozzá, azok a házak azonban nincsenek ennyire közel az úttesthez, mint a Batthyányban. – Eddig nem kaptam választ a városházáról, ezért – amennyiben nem lesz változás a következő ülésig – a két ülés között történt események között ismét megemlítem a helyzetet – ígérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült az új játszótér Árpádhalmon

A régi játszótér korszerűtlen, három-négy évtizedes volt. Lebontottuk, és nemrég elkészültünk az újjal. Tovább olvasom