Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

A legokosabb osztály - vasárnaptól az M2 műsorán

A műsorból kiderül: melyik a Kárpát-medence legokosabb, legtalpraesettebb harmadikos-negyedikes osztálya.
November 10-étől minden vasárnap találkozhatnak a nézők az M2 új, saját gyártású gyermekvetélkedőjével, A legokosabb osztállyal. A műsorból kiderül: melyik a Kárpát-medence legokosabb, legtalpraesettebb harmadikos-negyedikes osztálya. A műsorvezetők, Rátonyi Krisztina és Kovács Koko István vezényletével a gyerekeknek műveltségi, ügyességi feladatokkal kell szembenézniük, de kreativitásukat és taktikai érzéküket is megmutatják. Egy adásban két, az ország több pontjáról, valamint a határon túlról jelentkező 3. vagy 4. osztály méri össze tudását. A kisdiákokat csapatkapitányok is segítik a versenyben, akik mind a gyerekek, mint pedig a nézők körében ismert sportolók, zenészek, műsorvezetők, ezen kívül a meghívott vendégek is érdekességekkel szolgálnak. A műsor egyik különlegessége a rendhagyó helyszín: a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyének két terme adott otthont a forgatásnak. A feladatok megoldása során a gyerekek megtanulnak felelősségteljes döntéseket hozni, csapatban dolgozni, miközben természetesen szórakoznak és tanulnak is, valamint testközelből ismerkedhetnek meg az állatkert lakóival.

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA

Rátonyi Krisztina és Kovács Koko István először dolgozott együtt az új gyermekvetélkedő során és remek csapatot alkottak. „Elindult egy játék köztünk, hogy melyikünket szeretik jobban a gyerekek, és mi magunk is szurkoltunk egy-egy csapatnak. Jó móka alakult ki, abszolút egy hullámhosszon voltunk" – mondta a fiatal műsorvezető, aki a kieső diákok lelkét is ápolta az izgalmas játék során.

Kovács Koko István azt emelte ki, mennyire érdeklődőek és bátrak voltak a tanulók.

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA

„A műsor legfőbb célja megmutatni ennek a korosztálynak játékos feladatok és a pedagógusok segítségével milyenek a kiemelkedő osztályok. A legokosabb osztályt szinte bárki nyerheti a műsorban szereplő osztályok közül. Olyan jó képességű, életrevaló gyerekek játszottak velünk, akik abszolút a képernyőre termettek."

A vetélkedő a gyerekek számára nemcsak szórakozást jelent, hanem komoly tartalmat is hordoz. A műsor készítői, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a fogyatékkal élő embertársaikra, így meghívott vendégeink között lesz Weisz Fanni, siket modell és jószolgálati nagykövet, valamint Molnár Marietta, kerekesszékes sportoló is.

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA


A legokosabb osztály első részét november 10-től vasárnaponként 19:05-kor tekinthetik meg az M2-n, a döntő pedig december 22-én, az M2 gyerekcsatorna első születésnapján lesz. Az első selejtezőben Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó, valamint Németh Szabolcs, világbajnoki harmadik helyezett kenus segítik csapatkapitányként a két osztályt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disneylandben járt Grumpy Cat - ezt sem élvezte

Alkalma nyílt találkozni névrokonával, Morgó törpével, Grumpyval, de az örökké savanyú képű cicust… Tovább olvasom