Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Elárverezik a James Bond atyjának a szerelmes leveleit

Ian Fleming osztrák szeretőjének, Edith Morpurgónak írt szerelmes leveleket, amelyek intim részleteket is tartalmaznak, helyenként azonban szadizmusba hajlanak.
Elárverezik a James Bond alakját megteremtő Ian Fleming osztrák szeretőjéhez, Edith Morpurgóhoz írt szerelmes leveleit, amelyek intim részleteket is tartalmaznak, helyenként azonban szadizmusba hajlanak.

A leveleket tartalmazó kollekciót jövő héten értékesíti a Peter Harrington kereskedés egy könyvvásáron. Az 1930-as évekből származó írások értékét 17,7 millió forintos összegre becsülik.


A németül írt levelek mellett két rajz is van a gyűjteményben, az egyik az Ahol meg akarlak csókolni címet viseli és Edith Morpurgót ábrázolja félreérthetetlenül, a másik a Veled akarok lenni címet kapta és egy csukott ajtó látható rajta, előtte két pár cipővel. A leveleket és a rajzokat egy fotó egészíti ki a fiatal Flemingről túraviseletben az osztrák hegyekben. A képre a James Bond 007 atyja, egy barát 1934-ben, Ausztriában szöveget írták.


A levelek az író és Morpurgo - egy salzburgi üzletember lánya - közötti érzelmes kapcsolat emlékei, amelyek ugyanakkor arról árulkodnak, hogy a szerzőtől nem volt idegen a szadizmus. "Minden vágyam, hogy boldog légy. De szívesen okoznék neked fájdalmat is, mert megérdemled..." - írta egy helyen.


A levelek még a londoni születésű Fleming írói sikerei előtt születtek. A szerző 12 részes sorozatának első kötete 1953-ban jelent meg a híressé vált James Bonddal a főszerepben. Ian Fleming 1964-ben halt meg, mindössze 56 éves volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ügyész visszakozott a Rezesová-ügyben

A közúti ­veszélyeztetés miatt benyújtott fellebbezését visszavonta az elsőfokú ügyész, vagyis a nő… Tovább olvasom