Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Jeremy Clarkson bocsánatkéréssel és kártérítéssel rendezte bántalmazási ügyét

Jeremy Clarkson, a Top Gear című népszerű autós magazin korábbi műsorvezetője peren kívüli megállapodás keretében bocsánatot kért és kártérítést fizetett a producernek, akinek bántalmazásáért tavaly elbocsátották a BBC-től.
Clarksont tavaly márciusban menesztették, miután egy elmérgesedett vita végén orrba vágta és "lusta írnek" nevezte Oisin Tymont, az autós műsor producerét, aki kórházi ellátásra szorult. A műsorvezető azon dühödött fel, hogy egy hosszú forgatási nap után a stábot nem várta meleg étel a szállodában.

Tymon személyi sérülés és faji megkülönböztetés miatt perelte be Clarksont. A producert képviselő Slater & Gordon ügyvédi iroda szerdán közölte, hogy a felek peren kívüli megállapodásra jutottak. "Szeretnék még egyszer bocsánatot kérni Oisin Tymontól a történtekért és azok sajnálatos utóhatásaiért" - fogalmazott közleményében Clarkson.

A műsorvezető által fizetett kártérítés pontos összegét ugyan nem hozták nyilvánosságra, de a BBC szerint több mint 100 ezer fontról van szó, amelyet Clarkson és a BBC közösen fizetett ki a producernek.

Az incidens miatt a BBC egyik legnépszerűbb műsorának jövője is veszélybe került. Clarkson 2002 óta vezette és tette globális bombasikerré a könnyed hangvételű, pergő ritmusú autós műsort. A műsorvezető azóta az Amazon Prime-hoz szegődött és az internetes műsorszóró számára készít új autós műsort korábbi Top Gear-es kollégáival, Richard Hammonddal és James Mayjel.

A Top Gear a tervek szerint májusban tér vissza a BBC Two képernyőjére és Chris Evans, a cég veterán rádiós és televíziós műsorvezetője, valamint Matt LeBlanc, a Jóbarátok egykori sztárja lesznek a házigazdái.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hiszi el, mi van Palvin Barbi szájában

Nem hiszi el, mi van Palvin Barbi szájában
A topmodell a Twitterre töltött fel egy videót, ami jelenleg eléggé megosztja a követőit. Tovább olvasom