Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Kipakolt az Amerikába költözésről Tvrtko

Felesége nem tartott vele, és egy csendes-óceáni kis szigeten akart letelepedni. Egyre nagyobb a rejtély. Vagy mégsem?
Nemrég derült ki: Vujity Tvrtko és családja elhagyta az országot. Eddig csak annyit lehetett tudni, a tévés Amerikába költözött, de az igazi „miértekről" és „hogyanokról" eddig nem beszélt. Most blogján osztotta meg rajongóival az utazás igazi okát és menetét - írja a borsonline.hu.

Eszerint feleségével, Zsolnay Gyöngyivel egy éve utazgatnak – vagy egy év lesz az út végére, ez nem tiszta – a Föld körül, hogy ki tudják választani, melyik lenne a legmegfelelőbb helyszín az ideiglenes letelepedésre.

– Ketten együtt elmentünk egy Csendes-óceáni kicsi szigetre iskolát nézni, aztán jött Maryland, Virginia. Képben volt még Miami is, ahová egyetemre jártam, ahol sok barátom él. Végül Washington mellett döntöttünk, gyermekeink örömére. Nagyfiaim ide (is) jártak óvodába, ismerik a helyet, megmaradtak a barátaik. Innen utazunk majd például Fekete-Afrikába, eldugott kis falvakba és nagyvárosokba. Benjamin Ugandát várja a legjobban – írta a jótevő Tvrtko, akinek még költözködés közben is a jótékonyság jár az eszében. A következő állomás ugyanis Haiti lesz, ahol Tvtrko a fiaival együtt a Haiti-Magyar Árvaház és Iskolába megy dolgozni. A fiúk ifjúsági segítőként, az egykori tévés segélymunkásként. November elején egyébként Washingtonban jótékonysági előadást is tart az árvákért, akinek saját pénzéből is adakozik.

– Fiaimmal együtt segíteni szeretnénk a haiti magyar árvaház és iskola kicsinyeinek, ahol négy éve magam is jelképesen örökbe fogadtam egy kis árvát, akit azóta is támogatok – írta blogjában.

Hogy ide elkíséri-e felesége is, azt nem lehet tudni, az azonban biztos, hogy most, Amerikában egyelőre nincs a családdal (illetve annak egyik felével): Gyöngyi ugyanis Bendegúz fiukkal most Angliában van, ott tart edzéseket.

Tvrtko szerint egyébként kár politikai vagy más okokat keresni a távozása mögött, ilyesmiről szó sincs. – Túléltem egy igazi háborút, nincs szükségem idióta és értelmetlen háborúskodásokra sem – fogalmazott, majd kiemelte: családi döntés született, egy szerető család egységes döntése.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyet még nem látott: csibékre vigyázz a vízidisznó - videó

Ilyet még nem látott: csibékre vigyázz a vízidisznó - videó
Az Arizonában élő vízidisznó, JoeJoe jól kijön a csipogó apróságokkal. Tovább olvasom