Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Kitiltják a brit mozikból a Google okosszemüvegét

A filmforgalmazók attól tartanak, hogy a technológia felhasználható a legnépszerűbb filmek kalózpéldányainak elkészítésére.
Tilos lesz a brit mozikban a Google okoszemüvegének használta, mert a filmforgalmazók attól tartanak, hogy a technológia felhasználható a legnépszerűbb filmek kalózpéldányainak elkészítésére.

Két évvel egyesült államokbeli bevezetése után a Google a múlt héten dobta piacra okosszemüvegét Nagy-Britanniában. A hordozható számítógépes szemüveg keretének jobb felső sarkában miniképernyő van, amellyel viselője használat közben készíthet videókat, fényképeket, de akár üzeneteket is írhat.

"Fel fogjuk kérni nézőinket, hogy ne viseljék ezeket a filmszínházak vetítőtermeiben" - idézte Phil Clappet, a moziszövetség vezetőjét a The Independent brit napilap honlapja.

A filmszínházak attól tartanak, hogy bűnbandák felhasználják az új technológiát kalózpéldányok készítésére, mivel a mozikban készült felvételek teszik ki az illegálisan másolt filmek több mint 90 százalékát.

Ugyan az okosszemüveg felvillan, amikor felvételt készít valamiről, a londoni Soho egyik mozijában már felkértek egy nézőt, vegye le a csodaszemüveget, mert a személyzet nem tudja figyelemmel kísérni, hogy készít-e felvételt.

Az okosszemüveg akkumulátora 45 percig bírja a folyamatos felvételkészítést, így nem valószínű, hogy egy egészestés filmet rögzíteni lehetne vele. Bűnbandáknak azonban megvan a szükséges technológiájuk ahhoz, hogy kombinálva az egyik moziban készített képfelvételt a másikban felvett hanggal kalózpéldányokat állítsanak elő tömegterjesztésre vagy illegális letöltésre.

A mozik személyzetét kiképezték a kalózok felismerésére. Az illegálisan felvételt készítők általában a terem közepén ülnek, mindkét oldalukon bűnsegédekkel. Néhányan kisgyereket használnak arra, hogy szándékukat leplezzék.

A brit kórházak is fontolgatják, hogy felkérik látogatóikat a hordozható számítógép levételére a betegek magánszférájának védelme miatt.

A közlekedési minisztérium felkérte a Google-t, vizsgálja meg azokat a módokat, amikor engedélyezni lehet a gépkocsivezetőknek az okosszemüveg használatát, például oly módon hogy vezetés közben ne jelenjen meg információ a képernyőn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új albumot készít a jubileumi koncertkörútra készülő The Who

A 2006-ban kiadott Endless Wire című albumuk óta ez lesz az első új CD-jük. Tovább olvasom