Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Petruska, Oláh Gergő és a Kállay Saunders Band és a Mushu már a Dal döntőjében!

Petruska, Oláh Gergő és a Kállay Saunders Band és a Mushu már a Dal döntőjében!
Olvasóink rögtönzött szavazásban döntöttek, ők kiket juttatnának a fináléba: a Kállay Saunders band toronymagasan győzött, holtversenyben Petruska és Oláh Gergő végzett. Jár a taps a szavazóknak, ők biztosan továbbjutók.
Mushu a továbbjutó! Ők mennek a fináléba a korábban már biztos továbbjutó Petruska, Oláh Gergő és a Kállay Saunders Band mellett!

21.39
- Lezárták a szavazást, jönnek a drámai pillanatok.
Zsűri döntött, 2016 Felfedezettje Petruska!
 

21.24 - Indul a vigaszágas szavazás. Ki lesz a negyedik továbbjutó? Mi már izgulunk! Addig pedig Mező Misivel zenél a Második Műszak.
Mushu. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Mushu. Fotó: MTI/Kovács Tamás

21.16 - Mushu és az Uncle Tom zárja a sort. Zséda szerint ez egy jó műsorszám, szerinte nem véletlen ők zárták a sort, mert utánuk nem lehet már mit berakni. Az eklektikus elemeket emelte ki, de nem tudja, hogy ez egy dalversenybe való szám-e. Frenreisz Károlynak továbbra is nagyon tetszik a szám, a zene és a szöveg, de a vagány külsőt emelte ki. 8, 7, 8, 9 pont érkezett a zsűritől, a nézőktől 7 pontot kaptak, így összesen 39 ponttal zárnak.

Kállay Saunders András fogadalma: ha döntőbe jutnak, az együttessel eljátszanak egy Backstreet boys számot. Ezt kíváncsian várjuk.

Oláh Gergő is biztos továbbjutó már!
Karmapolis és Szécsi Böbe. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Karmapolis és Szécsi Böbe. Fotó: MTI/Kovács Tamás

21.05 - A Karmapolisz és Szécsi Böbe érkezik utolsó előttiként. Kijöttek az akváriumból? Both Miki most már inkább szereti a dalt, mint nem. Pierrot elmondta, sok jó dal van a mezőnyben, de kevés produkció van, akinek a nagylemezét is megvenné, ők pedig ilyenek. 8, 7, 7,, 7 a zsűri pontjai, a nézői 6 ponttal 35-tel zárnak.
Kállay Saunders András. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Kállay Saunders András. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Petruska már biztosan döntős 43 pontjával!

20.55 - A Kállay Saunders Band a színpadon, jön a Who we are.Pierrot szerint a próbán még tudott volna tanácsot adni, de most nem. Zséda is csak dicsért, odáig van a dalért. 9, 8, 9, 7 pont jön a zsűritől, 8 a nézőktől, így 41 pont a vége.

Petruska fogadalma szerint egy borbélyüzletben, amerikai stílusban fogják feldolgozni számukat.
Benji. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Benji. Fotó: MTI/Kovács Tamás

20.44 - A szünet után Benji és a Kötéltánc érkezik. Pierrot tanácsait megfogadták, kicsit akusztikusabbá tették a dalt. Frenreisz Károly szerint sokkal emocionálisabb lett a dal, de úgy érzi, nem egy ballada, sokkal energikusabb, lehetne még hangszerelni. Both Miki szerint Benji eltaktikázta magát. 7, 7, 6, 7 pontot kap a zsűritől, a nézőktől jön még 6-os, így 33 ponttal végez.
Oláh Gergő. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Oláh Gergő. Fotó: MTI/Kovács Tamás

20.26 - Oláh Gergő áll a színpadra, mert Győz a jó! Pierrot nagy rajongója Gergőnek, de a hibákat nem tudja szó nélkül hagyni. Szerinte megtörik az ív, amivel a nézőket magára tudná rántani. Zséda szerint a produkció nagyon erős, tele van virtuóz elemekkel, és ha nem mainstream dalt küldenek ki, akkor ilyet tudna elképzelni. Szerinte nézőpontváltás kellene, egy másfajta személet, amivel befogadná mindenki ezt a dalt. 9, 7, 10, 9 pontot kapott a zsűritől, a nézői 7 ponttal 42 ponttal zár.

Gergő fogadalma sem marad rejtve: az énekes elmondta, ha bejutnak a döntőbe, a Lánc híd tetején fognak a dalukra táncolni.

Most pedig jöhet a második pisiszünet.

Harsányi Levente a fogadalmakról faggatja a résztvevőket. Tolvai Reni a 3 döntőbe jutott dalból csinálna egy egyveleget. Mushu rendhagyó énekórát tartana egy óvodában.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás

20.17 - Érkezik a B the First Pélyi Barnával, jön a You Told Me You Loved Me. Megfogadták Zséda tanácsát, és az öltözékre most nagyobb hangsúlyt fektettek. Zsédának nagyon tetszik a zene, elmondta, Barna hangját azóta szereti, hogy meghallotta. A dal fogyasztható, nagyon szerethető, de nem hiszi, hogy dalversenybe való. Frenreisz Károly szerint sokkal jobbak voltak a fiúk, mint eddig, végre felszabadultak, és most találtak meg azt a stílust, ami igazán fekszik nekik. 8, 8, 6, 7 pontot kapnak a zsűritől, a nézőktől jön még 6, így 35-tel zárnak a fiúk.

20.05 - Agárdi Szilvi érkezik harmadikként, jön az It is Love. A felvezetőben elmondja, új ruhával érkezik ma. Hát, igazán idős választás volt, a csodás hangú lány a rózsaszín kisestélyiben igazi bálkirálynő volt. Pierrot szerint a dallal kapcsolatos kulcsszó, hogy SZÉP. De hiányzik belőle az eredetiség, különlegesség, ennek ellenére szerinte a dal nemzetközi sikereket is elérhetne. Ha tehetné, önbizalmat adna Szilvinek. Both Miki szerint azért van nehéz dolga, mert ez a dal teljesen távol áll tőle, ennek ellenére mégis közelivé tudja hozni Szilvi. Önbizalmat ő is adna Szilvinek. Szilvi 39 ponttal zár.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás

19.59 - Jön Petruskától a Trouble in My Mind.A hegedűs itt a színpadon van, nem a háztetőn. Petruska vidám dala igazi felüdülés egy tüzes Fire után. Önnek melyik tetszett jobban? Leventének egyre jobban hangzik a dal, megkérdezi, Petruskának is? Ő erre csak annyival válaszol, hogy hát ő írta! Both Miklósnak nagyon tetszett, hogy végre van valaki, aki nem profin énekel a semmiről. Zséda szerint sokkal magabiztosabb volt, mint múlt héten, betöltötte a színpadot. 9, 9, 9, 9 pontot kap a zsűritől, a nézői 7 ponttal összesen 43 ponttal zár.

19.50 - Tolvai Reni gyújta fel a színpadot: szól a Fire. A táncos páncélosok mögött egy Lara Croft énekel? Reni szerint azt szerették volna, hogy ne legyen unalmas a szám. Frenreisz Károly szerint ütős bemutatkozás volt, örül, hogy ő kezdte a versenyt. Pierrot szerint az akusztikus változat éreztette vele azt, hogy jópofa,de nem EU-rengető dal, ők pedig ezt keresik. 7, 5, 9, 7 azaz 28 ponttal kezdett Reni a zsűrinél, a nézőktől még 5 jött hozzá, így 33-mal zárt.

19:40 - A műsorvezetők bemutatják a mai este főszereplőit, akik: Agárdi Szilvia, Benji, a B the First, a Karmapolis, Szécsi Böbe, a Kállay Saunders Band, a Mushu, Oláh Gergő, Petruska és Tolvai Reni. Jön az állandó protokoll: szavazás, zsűrik. Harsányi Levente szerint van idő beszélgetni, így a zsűrit faggatja. Pierrot nem ússza meg a pontozási szokásait, de még nem érzi, milyen arányban lesz szigorú-engedékeny.
A műsor intrója a Budapesti Operettszínház zenészeiből alakult kamarazenekar közreműködésével készült, Turi Lajos irányításával pedig ismét látványos, dinamikus, fesztiválhangulatú nyitószám lesz látható az adás fellépőivel. A verseny ötödik zsűritagja továbbra is a közönség; szavazni és pontozni ingyenesen lehet A Dal 2016 applikációval és a verseny honlapján (mediaklikk.hu/adal), emellett sms-ben is lehetőség van voksolni a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag - Zséda, Frenreisz Károly, Both Miklós és Pierrot - pontjaihoz. Ez alapján három dal és előadó kerül a döntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével.

A 61. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének első középdöntőjében kilenc előadótól hét angol és két magyar nyelvű dal lesz hallható, közülük négy jut a döntőbe. Agárdi Szilvia előadásában az It Is Love, Benjitől a Kötéltánc, a B the Firsttől a You Told Me You Loved Me, a Karmapolistól és Szécsi Böbétől a Hold On To, a Kállay Saunders Bandtől a Who We Are, a Mushutól az Uncle Tom, Oláh Gergőtől a Győz a jó, Petruskától a Trouble in My Mind, Tolvai Renitől pedig a Fire hangzik el.

A mai elődöntő extra produkciója a Második Műszak együttes lesz, amelyben a Csík Zenekar, a Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Magna Cum Laude tagjai játszanak, és egy vadonatúj dalt fognak előadni. A mai középdöntő végén hirdetik ki, hogy melyik előadó vagy formáció kapja A Dal 2016 Felfedezettje díjat. Az elismerést a műsor történetében először adják át, a nyertesről a zsűri dönt.

A Dal második középdöntőjét február 20-án rendezik, a két középdöntőből összesen nyolc produkció jut a február 27-i döntőbe. A döntő dalai közül négyet juttat a zsűri a legjobb négybe, végül a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Le fog esni az álla ezektől a csinos bűnözőktől

Le fog esni az álla ezektől a csinos bűnözőktől
Nem sok ember büszke arra, ha rabosítják, ezek a hölgyek viszont akár Facebookra is kitehetnék a… Tovább olvasom