Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tetovált lány, másképpen

A világsikerű könyv hollywood-i filmfeldologzása is számos újdonsággal szolgál a történet rajongói számára is.
David Fincher, rendező A tetovált lány (Girl with the Dragon Tattoo, hazai bemutató: 2012. január) női főszereplőjétől, Rooney Mara-tól elvárta, hogy amikor a film főhősévé, a csontsovány, zavaros életű, biszexuális komputerhackerré alakul, minden legyen rajta valódi.

Így a 25 éves színésznő egyetlen, meglehetősen intenzív nap alatt levágatta hosszú barna haját, a tépett, össze-vissza frizurát feketére festette, kiszőkíttette a szemöldökét és piercinget rakatott az ajkába, a szemöldökébe, a fülébe, az orrába és a mellbimbójába.


Rooney Mara a tetovált lány szerepében.
Rooney Mara a tetovált lány szerepében.

A rendező meg van róla győződve, hogy a figura őrült, tépett, csupa fekete öltözéke divatot fog csinálni: női főszereplőjét egyszerre akarja zavarba ejtőnek és szánandónak, ijesztőnek és oltalmazásra szorulónak mutatni. Bár a filmesek megőrzik a világsikerű (eddig több mint 50 millió példányban) eladott könyv lényegét, néhány ponton változtatnak a figurákon és a történeten is.

Girl with the Dragon Tattoo előzetes

A női főszereplő agresszívabb, a Daniel Craig játszotta férfi – a nyomozni kezdő újságíró – szelídebb lesz. És a befejezés egy egészen új csavart tartogat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merész öltözékre vették rá a rádiósok a TV2 időjósát

Elintézték Vadon Janiék Gaál Noémi szerda esti szexis dekoltázsát. Tovább olvasom