Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Bűnmegelőzési ismeretek a Szegedi Tudományegyetem karain

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem két karán is elindult a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében a 2014/15-ös tanév első félévében bűnmegelőzési ismeretek nyújtó képzés.
A 11 alkalmas 22 órás „Drogprevenció" tantárgyat a pedagógusképző kar hallgatói közül 83-an vették fel. A következő hetekben a speciálisan összeállított tematikával kettős célt szeretne elérni a kurzust szervező Bűnmegelőzési Osztály. Egyrészt kiemelt szakmai feladat, hogy a jövő pedagógusgenerációja megfelelő a kábítószer-problémát illetően, naprakész gyakorlati és elméleti tudással rendelkezzen. Ugyanakkor ezek az órák a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, a megelőzés fontosságára is ráirányítják a figyelmet - közölte honlapján a rendőrség.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Másik tantárgy az "Általános bűnmegelőzési ismeretek", amelyet az egyetem bölcsészhallgatói számára hirdetett meg a főkapitányság. A "Fiatalok biztonsága - jövőnk záloga" című 24 órás szemináriumon 30 hallgató kezdett el ismerkedni a legfontosabb bűn-, és baleset-megelőzési tudnivalókkal.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az egyes órákat a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársain kívül a rendőrség más osztályainak szakemberei, valamint neves külső szaktekintélyek tartják.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság immár tizenötödik éve vállal szerepet a felsőoktatásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségeket toboroz a Mol-csoport

A Mol-csoport egy új tehetségtoborzó és -fejlesztő programot indít UPPP néven. Tovább olvasom