Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Különdíjas életmese

Szeged - Vér Bernadett, a szegedi egyetem 22 éves hallgatója különdíjas lett kategóriájában a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete Életmese című pályázatán.
A családi történetekkel foglalkozó írások díjazottjainak a fővédnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta át az elismerést az Országház Vadász Termében. A kitüntetett pályaművekből kötet is megjelent.

– Apáról és rólam írtam, erről az apa-lánya kapcsolatról, és hogy miket mesélt nekem, amikor kicsi voltam, illetve hogy miként keltette életre a saját meséit – avat be az Életre szóló mese című pályaműve kulisszatitkaiba a szerző. Lefekvés előtt vagy biciklizés közben minden mese egy bizonyos nagy kerek erdővel kezdődött, ahol hihetetlen drámák zajlottak. A mese soha nem ért véget, hogy bármikor újabb fejezettel bővülhessen. Később Bernadettet édesapja elvitte olyan kirándulásokra, utazásokra, ahol láthatott igazi struccfarmot, malacvásárt, simogathatott lovakat. Afrikában együtt tapasztalták meg, milyen egy valódi tevepuszi, az Égei-tengerben pedig fürödhettek egy kalózhajó közelében.

Vér Bernadett példának szeretette volna állítani a történetét más családoknak. Fotó: DM/DV
Vér Bernadett példának szeretette volna állítani a történetét más családoknak.
Fotó: DM/DV

Bernadett példának szeretette volna állítani a történetét más családoknak, bátorítást akart adni jövendőbeli apukáknak. A szegedi egyetem kommunikáció–média szakos hallgatója kihívásnak érezte a pályázatot, hogy megmutathassa írói vénáját. Nem ez az első díja. Tavaly a Magyar Újságírók Országos Szövetsége makói ifjúsági Pulitzer-pályázatán nyert különdíjat, az Alterra Kiadó Szeretet pályázatán ugyancsak antológiába válogatták az írását. Bár a szülei nem alkotó emberek, segítik a lányukat a szárnypróbálgatásban, büszkék rá: édesanyja keresi neki a pályázatokat, édesapja pedig témákat igyekszik ajánlani az írásaihoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagoly a könyvtár ajtajában

Bagoly költözött a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ bejáratához. Tovább olvasom