Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Xi’anban és Yinchuanban mutatkozott be az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem és Konfuciusz Intézete is részt vett a Balassi Intézet által meghirdetett Pop Up Hungary programban.
A Szegedi Tudományegyetem és Konfuciusz Intézete Xi’anban a Xi’an International University-n és a Peihua University-n mutatta be képzési kínálatát. A Peihua University-n az Egyetemi Tanács elnöke, az egyetem legmagasabb rangú képviselője, Jiang Bo is részt vett az eseményen, annak jelentőségét hangsúlyozva a hallgatók számára. A kiállításon több mint 500 fiatal érdeklődött a szegedi képzések iránt - írja az SZTE Info.

Yinchuanban a magyar delegáció a Ningxia Egyetemen mutatkozott be. Az egyetem nagy figyelmet fordított a magyar küldöttség fogadására: a megnyitóval egybekötött rendezvényt a Ningxia University rektorhelyettese, Xie Yingzhong nyitotta meg. A rendezvényen több mint 200 hallgató érdeklődött a 14 magyar felsőoktatási intézmény – közte az SZTE – nyújtotta kínálat iránt.

A kínai fiatalok a program valamennyi állomásán Szentmártoni Líviától, az SZTE kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízottjától és egyben a Konfuciusz Intézet igazgatójától, illetve az SZTE informatív, kínai és angol nyelvű kiadványaiból tájékozódhattak a szegedi egyetemről és képzési kínálatáról. A vendéglátók érdeklődve hallgatták a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert „paprikás, C-vitaminos" történetét. A szegedi paprika iránt érdeklődők az SZTE standján megkóstolhatták a paprikás csokoládét.

A bemutatkozó kiállítások mellett a nagykövetség Xi’anban és Yinchuanban is fogadást szervezett, melyre meghívta az adott tartomány és város, illetve az egyetemek és toborzócégek képviselőit. Szentmártoni Lívia úgy véli, a Szegedi Tudományegyetem számára ezek a kapcsolatok meghatározóak lesznek a jövőben  - írja az SZTE Info.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szendvicsképzés a pedagógusképző karon

2 éves uniós projektben, közel 160 millió forintból alakították át a képzések tananyagát az egyetem pedagógusképző karán. Tovább olvasom