Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Rácz Szabó László: a VMSZ szakadékba sodródik

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szakadékba sodródik - állítja Rácz Szabó László, a vajdasági Magyar Polgári Szövetség (MPP) elnöke.
A pártelnök a Dnevnik című újvidéki napilapnak adott interjúban - amely olvasható hétfőn az újság internetes felületén is - reagál azokra a VMSZ-es vádakra, amelyek azután hangzottak el, hogy az MPP a minap a zentai képviselőtestületben összefogott a Boris Tadic szerb államfő vezette Demokrata Párttal (DS), távozásra kényszerítette a város a VMSZ-es polgármesterét, és kiszorította a pártot a helyi hatalomból. Ennek az volt az előzménye, hogy a VMSZ parlamenti frakciója nem szavazta meg a szerbiai költségvetés tervezetét, amit a DS zokon vett.

Rácz Szabó László szerint a VMSZ elnöke, Pásztor István "nemcsak iránytűjét veszítette el, hanem a fejét is".

"A VMSZ alacsonyan száll, szakadékba sodródik, s számomra úgy tűnik, hogy Pásztor ezt nem hajlandó elfogadni" - mondja az MPP elnöke. A politikus a VMSZ-ből kizárt Bunyik Zoltán nyilatkozataira hagyatkozva azt mondja: Pásztor István és a VMSZ parlamenti frakcióját vezető fia, Pásztor Bálint hibát követett, mert a költségvetés elutasításáról nem a VMSZ illetékes testülete, s nem is a Magyar Koalíció hozott döntést, hanem ők ketten.

"Azóta kiderült, hogy az MPP együtt tud működni a DS-el, s hogy nem falunk fel gyerekeket, nem vagyunk ultranacionalisták és fasiszták, ahogyan rólunk állították" - mondja Rácz Szabó, aki szerint az is nagy hazugság, hogy pártja programjában szerepel Szerbia határainak szétverése. A pártelnök szerint Pásztor István alaptalanul vádolta pártját azzal, hogy együttműködik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, s az effajta minősítésekkel háttérben akarta tartani az MPP-t.

Az MPP elnöke szerint a Pásztor István szájából elhangzott minősítések után elfogadhatatlan a VMSZ kezedményezése az egységes lista felállításáról a szerbiai Magyar Nemzeti Tanács megválasztásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedtől fél órára az ígéret földje

Szabadkáról mifelénk manapság azt szokás tudni, hogy ott verik a magyarokat. Eközben a szegedi Elzett-Certa ottani nagykerüzletéről a helybeliek utcát neveznek el. Tovább olvasom