Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Videó - Cipődobálás és botrány a szerb parlamentben

Gordana-Pop Lazics, a Szerb radikális Párt képviselője megirigyelhette annak az iraki riporternek népszerűségét, aki Bush elnökhöz vágta cipőjét egy sajtótájékoztatón.
A szerb politikus a skupstina ülésén csendben kibújt cipellőiből, majd mindkettővel célba vette az ülést vezető Gordana Čomić képviselőt. A Demokrata Párt tagja, akinek a cipőt szánták, az incidens után a házszabályra hivatkozva ki akarta küldeni a teremből a deviáns ellenzéki képviselőt, ám az párttársai gyűrűjében végül úgy döntött, a helyén marad a nyomatékos felszólítás ellenére is. Emiatt végül félbeszakították az ülést.

A cipődobálásra egyébként valószínűleg azért került sor, mert a képviselőnő nehezményezte, hogy az ülést vezető Gordana Čomić elvette a szót frakciótársától.


- Ez egy legitim tett egy képviselő részéről, aki a népet képviseli a parlamentben, de nem engedik neki, hogy ugyanott elmondja, mit gondol a nép - mondta a cipődobáló politikus, aki hozzátette: pártjának politikusait rendre elhallgattatják a parlamentben, és azért folyamodott a radikális módszerekhez, hogy kifejezze velük érzéseit.

Nem ez az első eset, hogy a Szerb Radikális Párt képviselői nem tudnak viselkedni a skupstinában. Vjerica Radeta korábban visítva szórt átkokat a képviselőkre, de az ülés nyugalmát mások is szeretik megzavarni. Előfordult már, hogy pisztolyt vittek a terembe.

Olvasóink írták

  • 1. antikos 2010. január 03. 18:35
    „Azt hittem ez nálunk van:) Itt is üres a terem és iszonyatosan gusztustalan fejűek a politikusaik is. Ezekre sem bíznék 2 fillért...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kattintásháború dúl Szerbiában

Ki a legnagyobb szerb? Így hangzik az egyik legnagyobb szerb napilap, a Press kérdése, amelyre… Tovább olvasom