Manhercz-parádé

2021.08.05. 09:40

Elődöntőbe jutott a magyar férfi pólóválogatott

A horvátokat 15–11-re legyőzte, és a női csapatunk után a magyar férfi vízilabda-válogatott is bejutott az olimpiai elődöntőbe, ahol pénteken 8.30-kor Görögország lesz az ellenfél. A negyeddöntőmeccs embere Manhercz Krisztián volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett.

B. D.

Tokió, 2021. augusztus 2. Manhercz Krisztián a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának ötödik fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 2-án. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Adott volt a jó példa. A magyar női vízilabda-válogatott Hollandia ellen jutott elődöntőbe kedden, majd szerdán a férfi csapatunknak volt ugyanez a célja a világbajnoki negyedik helyezett Horvátország ellen. Az már korábban eldőlt, ha Märcz Tamás tanítványai to­vábbjutnak, akkor az a Görögország lesz az ellenfél, amelytől a csoportkörben 10–9-es vereséget szenvedtek Nagy Vik­­torék.

A magyar–horvát találkozón a második negyed derekáig utóbbi vezetett. Bijac jól védett, de a nagyszünetre már 7–5-ös magyar előnnyel mehettek a csapatok. A harmadik negyed elején óriásit védett Nagy Viktor, de a játékvezetők videózás után nem kapufát, hanem gólt ítéltek… Érthetetlen ítélet volt, de nem törte meg a magyar lendületet. A 2014 és 2017 között Szegeden vízilabdázott Manhercz Krisztián ihletett formában fejezte be az emberelőnyöket, végül nyolc lövésből hét góllal zárt, a magyar válogatott pedig a vártnál talán simábban kvalifikálta magát a legjobb négy közé Tokióban.

Märcz Tamás: – Egy kiváló ellenfelet győztünk le, amely végig gondot okozott nekünk a támadásaival. A fiúk megmutatták, hogy tudnak nyerni, és nagyon összeszedett volt a játékunk – fogalmazott a kapitány, aki az elődöntős riválisról, a görög válogatottról annyit mondott: talán a legintelligensebb és legtudatosabb játékot játssza, ezért nagyon nehéz lesz ellene.

Magyarország–Horvátország 15–11 (2–3, 5–2, 4–3, 4–3)

Férfi vízilabda, negyeddöntő, Tokió, zárt kapuk mögött. Vezette: Dervieux (francia), Ohme (német).

Magyarország: Nagy V. – Manhercz K. 7, Varga Dénes 2, Jansik 1, Mezei, Erdélyi 1, Vámos 2. Csere: Hárai, Angyal 1, Zalánki 1, Pásztor, Hosnyánszky. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

Horvátország: Bijac – Milos 1, Vukicevic 1, Bukic 4, Vrlic, Macan, Jokovic 1. Csere: Loncar 1, Buslje, L. Fatovic 1, X. García, P. Obradovic 2. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak.

Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 16/9.

Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Kipontozódott: Hosnyánszky, Angyal, Erdélyi, ill. Macan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!