Sport

2021.08.07. 16:10

Két csillogó érem

Kovács Sarolta nagy küzdelemben bronzérmet nyert a női öttusázók között a tokiói olimpián.

Munkatársunktól

Az öttusázó Kovács Sarolta bronzérmet nyert. Fotó: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A harmincéves székesfehérvári öttusázó, aki tavasszal térdműtéten esett át, harmadik olimpiáján szerepelt: Londonban 33., Rio de Janeiróban 16. volt. A másik magyar induló, Gulyás Michelle – akinek szintén volt esélye kiemelkedő eredmény elérésére – a gyengén sikerült lovaglás után a 12. helyen végzett.

A nap folyamán egy másik olimpikonunk is bronzérmet szerzett: a karatés Hárspataki Gábor ugyanis a 75 kilo­grammosok között harmadik helyen végzett. Az olimpián most debütáló sportág egyetlen magyar indulója a Nippon Budokan sportcsarnokban két győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel megnyerte a csoportját. Az elődöntőben azzal az azeri Rafael Agajevvel került szembe, akit a sportág egyik legendájának tartanak, és akit még nem sikerült legyőznie.

Az öttusázó Kovács Sarolta bronzérmet nyert. Fotó: MTI

Az azeri 7-0-ra nyert, ám a 25 éves Hárspataki sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét szerezte.

Atlétáink közül férfi 50 km gyaloglásban Helebrandt Máté 17., Venyercsán Bence 20. helyen végzett, a női 20 km gyaloglásban Kovács Barbara 46. lett, Madarász Viktória nem ért célba. A férfi szabadfogásúak 65 kg-os mezőnyében Muszukajev Iszmail a nyolcaddöntőben győzött, a negyeddöntőben kikapott, és szombaton a vigaszágon folytatja, mert legyőzője bejutott a fináléba. Ritmikus gimnasztikában egyéni összetettben Pigniczki Fanni 20. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!