Délmagyarország 110 - Közös a történetünk!

2020.05.30. 17:30

Ilyen volt egy bájosan szocreál fodrászszalon Sándorfalván

Somogyi Károlyné protokoll helyett inkább bement és a sándorfalvi új szolgáltatóház fodrászüzletében fotózott 1978. április 28-án.

Munkatársunktól

Fodrászat a sándorfalvi új szolgáltatóházban 1978. április 28-án.

Fotó: Somogyi Károlyné. Azonosító: mfmSK50

Somogyi Károlyné fotóriporterünk ott járt, amikor Sándorfalván, az Ady Endre utcában átadták a szolgáltatóházat. Az ilyesmi 1978-ban sem ment protokoll nélkül, az átadást a Szegedi Járási Ruházati és Szakipari Szövetkezet ünnepi küldöttgyűléséhez igazították, ahol “értékelték a szocialista munkaverseny és a brigádmozgalom elmúlt évi eredményeit”.

Fodrászat a sándorfalvi új szolgáltatóházban 1978. április 28-án.
Fotó: Somogyi Károlyné. Azonosító: mfmSK50

Facebook még nem volt, így a szalagátvágás nem maradt az utókorra. Somogyi Károlyné pedig úgy látszik nem volt vevő arra, hogy a fodrászszalon helyett Szögi Béla járási párttitkárt, Szabó Jánosné megyei tanácselnök-helyettest és Horváth János, a KISZÖV elnököt fotózza.

Az új szolgáltatóházba, a szövetkezet fodrászai, kozmetikusai, szabók, rádió- és tévészerelők, valamint gumijavítók költöztek. A fodrásszalont egyszerre 4 vendégre szabták, s ha jól megnézzük, a dizájnt leszámítva minden ugyanaz, mint egy mai szalonban: szék, munkaasztal, tolikocsi, szárító búrák. A beállított frizurák a hetvenes évek végi fiatalasszony-hajdivatról tanúskodnak, biztosan lesz, akinek nosztalgiával.

A sándorfalvi új szolgáltatóház 1978. április 28-án.
Fotó: Somogyi Károlyné. Azonosító: mfmSK50

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar.hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!