Délmagyarország 110

2020.07.06. 17:30

Így még nem látta Újszegedet soha – Fotók annó 1978

Épül a Bertalan-híd, a Temesvári körút még csak egysávos, de az újszegedi panoráma nem változott sokat Somogyi Károlyné fotói óta.

Munkatársunktól

Újszegedi panoráma 1978 áprilisában.

Fotó: Somogyi Károlyné. Azonosító: mfmSK45

Somogyi Károlyné 1978 áprilisában a 17 emeletes újszegedi magasház tetejéről fényképezte végig a szegedi panoramát. Eredetileg az épülő Bertalan-híd miatt liftezhetett fel a tetőre, de ha már ott volt, szép képeket készített a városról.

 

Képeire a korabeli Délmagyarország is rácsodálkozott: „Sátortetős, negyedszázada épült családi házak és kétszintesek a hatvanas évek elejéről; tetőtér-beépítéses épületek a kertváros díszéül, s a virágzó cseresznye- és meggyfák hamvasságából nagyon is határozott körvonalakkal kiemelkedő víztorony; a biológiai központ sokablakos, tükröző felülete és a vöröstéglás kollégium lépcsőházzal díszített tűzfala; a Dóm felé igyekvő, de a hídnál megállított fasor a Liget szélén, s aztán a háttérben már megjelenő túlparti magasépítmények, a szálloda, a víztorony és a kenyérgyár — íme, néhány perc ”termése„, az újszegedi magaslesen készült képsor a város fejlődésének jó pár évtizedéről ad számot.” – írta a lap.

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar.hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!