Délmagyarország 110

2020.10.10. 17:37

Stefánia, reggel, kuka, Trabant – Fotók annó 1991

Annó rovatunk mai képe nem jelentős, de az ilyen képeknek is van világa.

Munkatársunktól

Felborított kuka a Stefánián 1991 januárjában.

Fotó: Gyenes Kálmán

Egy felborított kuka fekszik a Stefánián. Nem nagy dolog, de Gyenes Kálmán fotóriporter még csak néhány napja dolgozik a szerkesztőségben és szépen körbefotózta, ki tudja, melyik szerkesztőnek kell. Nem kellett egyiknek sem. Viszont így ma örök érvényűen tudhatjuk, milyen volt egy januári reggel 1991-ben a Stefánián.

Annó 1991: felborított kuka a Stefánián.
Fotó: Gyenes Kálmán. Partnerünk a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye. Azonosító: mfmGyK04

A kukára kezdetleges csillag is van firkálva, bármi is lehetett volna belőle, de az elkövető nem volt túl gyakorlott. A sarki házon is firka van: Mari + olvashatatlan név.

A Stefánián látszik, hogy autóval nem lehet kijutni rajta a színházig. Valami barakk és kerítés állt még sokáig a Kass mellett.

Az akkori szerkesztőség előtt egy Trabant és egy Dacia látszik, előbbi talán Dlusztus Imre főszerkesztő világoskék Trabantja. Ekkoriban volt, hogy a Délmagyarországot megvásároló Nice Press Invest francia befektetője a térdét csapkodta a gyermeki élvezettől, hogy ilyen dolgot vezetni is lehet.

Annó 1991: felborított kuka a Stefánián.
Fotó: Gyenes Kálmán. Azonosító: mfmGyK04

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar[pont]hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!