Autó

2014.05.01. 12:10

Magyarországra látogatott a VW elnöke

Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke szerdán Budapest vendége volt. Délelőtt előadást tartott a Műegyetemen, délben pedig munkaebéden látta vendégül Orbán Viktor miniszterelnök. <br>

Munkatársunktól


Winterkorn professzor immár tizedik előadását tartotta a Budapesti Műszaki Egyetemen. Így tesz minden évben azon intézmény előtt, amely tiszteletbeli professzorává avatta - írja az autószektor.hu. Az elmúlt években olyan jövőbe mutató témákban tartott előadást, mint az elektromobilitás, innovatív nyersanyagok a járműgyártásban, valamint a Volkswagen konszern moduláris felépítési stratégiája.

Ezúttal is telt házat vonzott a professzor előadása Fotók: Boros Jenő és Audi Hungaria

Ezúttal is telt házat vonzott a professzor előadása
Fotók: Boros Jenő és Audi Hungaria

Szerdán „Menet közben is összekötve – Connected Car, a fejlődés meghatározó iránya“ címmel tartott előadást négyszáz fős hallgatóságának, a BME nagyelőadója ezúttal is zsúfolásig telve volt.

- Mindenki azt kérdezi tőlem, milyen volt a Bayern München-Real Madrid mérkőzés, jobb azonban, ha a mai napon a fociról nem beszélek - fogalmazott a pódiumra lépve Martin Winterkorn, akiről köztudott, nem csak Európa legnagyobb autógyárának első embere, hanem a Bayern München AG felügyelőbizottságának is a tagja.

Péceli Gábor, a BME rektora, Martin Winterkorn, a VW elnöke, Thomas Faustmann, a győri Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

Péceli Gábor, a BME rektora, Martin Winterkorn, a VW elnöke, Thomas Faustmann, a győri Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.


-Magyarországra mindig szívesen jövök, Győrben levő motorgyárunk a világ legnagyobb motorgyára - közölte Martin Winterkorn, s fiatal hallgatósága igencsak meglepődött a tényen, hogy Magyarországon működik a világ legnagyobb motorgyára, ahol évente majdnem kétmillió darab motor készül.

„A járműipar a digitalizálódás egy újabb korszaka előtt áll“, emelte ki Prof. Dr. Martin Winterkorn budapesti előadásban. - Az autókat összekötjük a vezetővel, a többi autóval, a közlekedési infrastruktúrával és a környezettel is. Ezáltal még kényelmesebbé, biztonságosabbá, környezetkímélőbbé és vonzóbbá tesszük autóinkat - mondta az igazgatótanács elnöke.

A teljes tudósítást és a látogatás képgalériáját itt találják.

Rendőri felvezetéssel indult ebédelni az elnök.

Rendőri felvezetéssel indult ebédelni az elnök.

Címkék#autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!