Autó

Kiváló volt a hangulat az 1969 őszén megrendezett IAA frankfurti autókiállításon, a járműipar virágzott, a Continental pedig egy új technológiával jelentkezett, bemutatta az első blokkolásgátló fékrendszert, az ABS-t.
Öt hónap alatt több mint 17 ezer igénylés érkezett a hétszemélyes újautó-vásárlási programra, ami nemcsak a nagycsaládosoknak jelent támogatást, de pozitív hatással van az autókereskedők forgalmára is. A legnépszerűbb modellekre azonban megnőtt a várakozá
Sokan érzik úgy, hogy a kelleténél többet fogyaszt az autójuk. Mielőtt hibára gyanakodva a szervizbe vinnék, érdemes kipróbálni néhány vezetéstechnikai tanácsot és egyéb trükköt – legtöbbször beválik. Esetenként a több odafigyelés is csodát tud tenni.
Bővült az Európai Unió autópiaca októberben, szinte minden nagy tagállamában nőtt a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma – Magyarországon 10 százalék feletti volt az emelkedés 2019 első tíz hónapjában.
Magyarországon nemcsak az új autók száma nő, de az alkatrészárak – és főleg a szervizek munkadíjai – is emelkednek, ezért hasznos a törés-, lopás- vagy természeti károk ellen védelmet nyújtó cascobiztosítás, ami egyfajta középtávú befektetés is.
A hazai kutyatartók sok esetben veszélybe sodorják négylábú barátaikat és saját magukat is autós utazásaik során – derül ki a Groupama Biztosító országos kutatásából. Pedig a nem megfelelően rögzített állat, legyen akár ölben, akár szabadon az utastérben,
Autóipari beszállítók és az Osram 25 millió dollárt fektetnek egy amerikai–német start-up cégbe, amely az önvezető autók mesterséges intelligencián alapuló képfeldolgozásával foglalkozik. A gyorsaság sokba kerül.