Borfesztivál

2015.05.20. 23:50

A postát éltette Géza a borfesztiválon

Szeged - Az utolsó órákban adta fel adóbevallását olvasó-tudósítónk, Géza, ám a feladóvevényt a nagy ünneplésben elhagyta a borfesztiválon.

K. A.

Egy normális országban vagy otthon maradnak a férfiak nemzeti labdarúgásuk kupadöntőjén, vagy néhány rendes, száraz fehérborból, vagy rozéból készült hosszúlépés mellett nézik a nagy kivetítőn – mondjuk a Szegedi Borfesztiválon. Maradjunk annyiban, hogy voltak bőven férfiak a Széchenyi téren a Kárász utcán és a Klauzál téren, sőt, a Takaréktár utca felőli óriási ledfal előtt is akadt még ülőhely. Szóval, volt ez Videoton-Ferencváros, de Szeged nem hagyta magát.

Szeged nem hagyta magát, -képernyőn a magyar foci. Fotó: Kuklis István


A kupadöntőtől legtávolabbi színpad körül sem hagyta magát kizökkenteni szegedi közönség, hiába akarta bevonni a fesztiválozókat egy vonóshármas – a betyárvilág, amiről énekeltek, keveseknek volt ismerős. Sikert aratott viszont a görög népzene, ropták is a szirtakit a Rongy kocsma színpadánál, a nagymedencénél. Ez józanul nem tűnt valami férfias táncnak, akkor már inkább a Videoton-Fradi, ám mégsem tudtam elmenekülni. Belefutottam ugyanis Gézába, portálunk rendszertelenül jelentkező, de lelkes olvasó-tudósítójába, aki tőle szokatlanul egymaga ivott, mégsem volt rossz a kedve.

Tibi atyával és örömtánccal ünneplik a bort a Széchenyi téren. Fotó: Kuklis István (galéria)


– Éljen a Magyar Posta, vagy a Nemzeti, ha már úgy hívják – ordított rám, s azonnal megbántam, hogy nem szeretem annyira a focit. Kiderült, Géza az utolsó napra hagyta az adóbevallását, sőt, az utolsó órákra annak feladását. – Képzelje szerkesztő úr, azt hittem, óriási sor lesz a Nagypostán, de nem volt, még egy iciripiciri sem. Még válogathattam is a postáskisasszonyok között, és 3 perc alatt feladtam a bevallást nemzeti NAV-nak – mondta egy szuszra Géza, aki láthatóan bő másfél órája folyamatosan ünnepelte már gyors sikerét.

Most már lassan bezár a posta, mondtam neki, ideje hazaindulni, mert a leghosszabb sor is véget ér egyszer, higgyen akármit is otthon az asszony. – Azután vigyázzon a feladóvevényre – figyelmeztettem búcsúzóul, de nem kellett volna, ez ugyanis este 8 órára már elveszett. – Nincs mit tenni szerkesztő úr, inni kell a Magyar – vagy Nemzeti – Posta egészségére, hogy eljusson a boríték a NAV-hoz, mert bizonyíték, arra, hogy feladtam, no az nincs.

örömtánccal ünneplik a bort a Széchenyi téren


Nem tudom, hogyan végződött olvasó-tudósítónk szerda estéje, amikor utoljára láttam, éppen bekérezkedett a szirtaki körbe.

Megteltek a sörpadok Kedd este még összetört üvegek és poharak borították a borfesztivál területét a hatalmas vihar maradványaként, szerda délutánra azonban újjávarázsolták a Széchenyi teret. Csupán néhány kisebb gally és a földön heverő megtépázott falevelek tanúskodnak az ítéletidőről. Hétköznap ellenére kora estére megteltek a "sörpadok". - Nagyon jó voltam - csípünk el egy mondatot Pély Barnától, miután tapsvihar közepette lesétált a színpadról egy szál gitáros-énekes produkciója után. Tényleg jól nyomta. A borkedvelőknek nem biztos a felhőtlen szórakozás: a meteorológia elsőfokú riasztást adott ki Csongrád megyére is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!