Borfesztivál

2016.05.22. 12:02

Bock Pince a Villányi borvidék legkiválóbb dűlőin

A Villányi borvidék a termőhely kivételes adottságainak köszönhetően kiváló minőségű borokkal büszkélkedhet. Legdélebben fekvő magyar borvidék lévén itt a legmagasabb a napsütötte órák száma. A szőlőtermelés ideális körülményeihez a napsütés mellett a talaj összetétele és a földrajzi elhelyezkedés is hozzájárul.

Munkatársunktól

Ökológiai szőlőtermesztés  

A Villányi borvidék legkiválóbb dűlőin, azaz a Jammertálban, az Ördögárokban, a Fekete-hegyen, a Bocorban, a Csillagvölgyben és a Kopáron termő szőlőkből készülnek boraink. Területeinken ökológiai szőlőtermesztést végzünk. A 75 hektár saját és a 70 hektár integrált területen különös gondossággal szüreteljük a különböző fehér (olaszrizling, hárslevelű, chardonnay) és kék (portugieser, kékfrankos, kadarka, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot) szőlőfajtákat.


A pincészet borfajtái:

 Illatos fehérborok: hárslevelű. Testes fehérborok: olaszrizling, rajnai rizling, chardonnay. Rozéborok: cuvée, Porta Géza, kékfrankos és Fanni Gyöngyöző Rosé. Birtokborok: portugieser (mai nevén Porta Géza), kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és az ezek különféle házasításából készített Ermitage és Bock’N’Roll. Prémiumborok: dűlőszelektált kékfrankos, kadarka, pinot noir, syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon, valamint ezen alapanyagok különféle házasításából született Royal, Bock, Libra és Capella Cuvée-k. Pincénk csúcsbora jelenleg a 100% Ördögárok merlot-ból készült Magnifico.

A borászról:

Bock József lakatosként kezdte pályafutását, de már gyerekkorától fogva segédkezett a családja jammertali szőlőterületén és pincéjében. 1981-ben, édesapja halála után, először készített önállóan bort és rögtön aranyérmet nyert vele a villányi borversenyen. Ezen felbuzdulva kezdett el komolyabban foglalkozni a szőlőműveléssel és borkészítéssel, akkor még csupán 0,5 hektár területen.


A legfontosabb elismerések, díjak, sikerek, eredmények:

• 1997-ben Az év borászává választották

• 2007-ben kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével

• 2007-ben a Bock Pincét választották az év pincészetévé

• 2014-ben a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet nyerte el.

• 2016-ban a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat kapta meg.

• Számos nemzetközi borversenyen kapott Nagy aranyérmet és Champion díjat.


Elérhetőségek:  Bock Pince, Hotel Ermitage&Óbor Étterem. Villány, Batthyány L. utca 15. www.bock.hu, 06-72/492-919


Így töltsük le a Frappét! 


1. Androidos telefonunkon kattintsunk erre a címre.

2. IPhone telefonunkon kattintsunk ide.

3. Vagy pedig nyissuk meg az okostelefonon lévő Play Áruház vagy App Store applikációt, és keressünk rá a Frappé névre! 

4. Ha okostelefonon megnyitjuk a www.frappeapp.hu oldalt, ott is megtaláljuk a két áruház letöltési ikonját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!