Sérülés

2023.08.22. 15:59

Bizonytalan a tízpróbában címvédő Kevin Mayer indulása, megelőzték Boltot a vb-n

Achilles-ín-panaszok miatt bizonytalan a tízpróbában címvédő francia Kevin Mayer indulása a budapesti atlétikai világbajnokságon. A hétfői döntőn pedig megelőzték Usain Boltot, mégpedig a világbajnokságokon szerzett érmek számát tekintve – írta az MTI.

MW

A francia Kevin Mayer hazájának zászlajával, miután győzött a eugene-i atlétikai világbajnokság tízpróbájában 2022–ben

Forrás: MTI/EPA

Fotó: John G. Mabanglo

Két héttel ezelőtt, egy 400 méteres edzésen a kanyarban éreztem az Achilles-inam. Később, az edzés végén, már kihűlve pedig katasztrófa volt. Azóta versenyt futunk az idővel. Mindent megteszünk, hogy eljuthassak a vb-re. Őrült módra mindent beleadok, ez egy hatalmas kihívás

– mondta a pénteki-szombati verseny előtt a 31 éves atléta, a szám kétszeres olimpiai ezüstérmese.

A 2017-ben és tavaly világbajnok Mayer kiemelte, hogy szinte óráról órára vizsgálják az állapotát, de várhatóan majd csak pénteken reggel tudnak véglegesen dönteni az indulásáról.

A tízpróba pénteken 10.05 órakor rajtol a 100 méterrel. Az első nap lesz még a távolugrás, a súlylökés, a magasugrás és végül a 400 méteres síkfutás.

Még ha az első napon versenyzem is, a legnehezebb éppen a 400 méter lesz a kanyarok miatt, majd a szombati ébredés

– fogalmazott Mayer hangsúlyozva, hogy 

a jövő évi, párizsi olimpiai indulást semmiképpen sem szeretné kockáztatni egy súlyosabb sérüléssel.

A tízpróbázók szombaton a 110 méter gáttal, majd a diszkoszvetéssel, a rúdugrással, a gerelyhajítással folytatják, és az 1500 méterrel zárják a számot.

Fraser-Pryce lehagyta Boltot az érmek számában

Shelly-Ann Fraser-Pryce 15. atlétikai világbajnoki érmét szerezte hétfőn Budapesten, ezzel lehagyta jamaicai honfitársát, Usain Boltot.

A 36 esztendős sprinter a vb-csúcsot futó amerikai Sha'Carri Richardson és a szintén jamaicai Shericka Jackson mögött ért célba 100 méteren a magyar fővárosban, tíz arany és négy ezüst után ez volt az első bronzmedálja vb-ről.

FRASER-PRYCE, Shelly-Ann
A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce a női 100 méteres síkfutás elődöntője után 
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A 2017-ben visszavonult sprinterlegenda, a nyolcszoros olimpiai bajnok Bolt 11 aranyat, 2 ezüstöt és 1 bronzot gyűjtött össze vb-ken.

 A csúcstartó húsz érmével az amerikai Allyson Felix, aki 13 medált váltó tagjaként érdemelt ki.

Nem kell mindig tudnod a választ, csak menni és küzdeni. Ma este hálás vagyok, hogy bronzéremmel távozhatok

– fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok Fraser-Pryce, aki annak ellenére a táv esélyese volt, hogy térdsérülése miatt keveset versenyzett idén. Budapesten még bővítheti vb-éremkollekcióját a 4x100-as váltóval.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!