Bulvár, celeb

2015.08.03. 18:51

Még be sem mutatták, de már bírálják a Mont Blanc-on forgatott valóságshowt

Az olasz reality showban 14 ismert ember mássza meg Európa legmagasabb hegyét.

Hevesen bírálja a Mont Blanc megmászását bemutató, hírességek részvételével forgatott olasz valóságshowt a helyi alpesi hegymászószervezet és a hegymászás élő legendájaként számon tartott Reinhold Messner.

A reality showban, amelynek bemutatását őszre tervezi a RAI olasz közszolgálati televízió, 14 ismert ember mássza meg Európa legmagasabb hegyét. A műsorban olasz televíziós személyiségek, színészek és sportolók is feltűnnek, köztük Gianluca Zambrotta egykori futballválogatott. A júliusi forgatás három héten át tartott, mialatt a 14 alkalmi hegymászó feljutott a 4810 méter magas, Olaszország és Franciaország határán lévő hegycsúcsra - írta a La Repubblica című római napilap.

A hegy olasz nevét viselő, Monte Bianco című műsor azonban már bemutatása előtt heves vitákat váltott ki. Valle d'Aosta régió - ahol a Mont Blanc is található - alpesi szövetsége a heggyel való tiszteletlen bánásmód ellen emelt szót.

"Az Alpok nem színpad olyan valóságshowk számára, amelyek nézői otthon, a kényelmes karosszékben ülnek" - közölte a szervezet.

Reinhold Messner is bírálta a műsort. "Csodálkozom, hogy a Mont Blanc hegyi vezetői rendelkezésre álltak egy ilyen projekthez, amely árt a hegy iránti tiszteletnek, és Disneyland mintájára vidámparkká változtatja a hegycsúcsot" - fogalmazott a hegymászó, aki szerint a műsor azt a hamis érzetet kelti, mintha a csúcshódítás gyerekjáték lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!