Hallgassa élőben!

Kass Galéria

3 éve
Munkatársunktól
Két új kiállításnak ad helyet tegnaptól a Kass Galéria. A ,,Kass és a színház" és a ,,Schreiber-Gyermek-Színház" című tárlatok adják a galéria tematikáját az év második felében, Kass János születésének 90. évére emlékezve.
4 éve
A szegedi Kass Galériában december végéig látható új régészeti tárlat arra a kérdésre keresi a választ, mi történt Szeged és Csongrád megye területén, amikor a Vezúv kitörése elpusztította Pompejit.
4 éve
Alig több mint egy hónapja köszöntötték a szegedi Pompeji-kiállítás húszezredik látogatóját, a héten ismét kerek számot ünnepel a Móra Ferenc Múzeum: a tárlatot már több mint 35 ezren látták a június végi nyitás óta.
5 éve
Munkatársunktól
- Technikai okok miatt a téli szünet után csak áprilisban nyit ki újra a szegedi Kass Galéria - tájékoztatott a városi Móra-múzeum sajtóreferense, Medgyesi Konstantin.
6 éve
Munkatársunktól
Szeged - Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitja meg április 8-án, szerdán 16 órakor a szegedi Kass Galériában (Vár utca 7.) a Kass és a zene című kiállítást.
6 éve
Szeged - Fáraó-búcsúünnepet rendez a Móra Ferenc Múzeum: A fáraók Egyiptoma című kiállítástól búcsúzik az intézmény.
Fiola alig aludt a meccs után; legalább 300-szor visszanézte a gólját
„Mindig megkapom a magamét. De ezeket a negatív véleményeket nem szoktam magamra venni.”
Mohács kapta az év emlékhelye díjat
Az átadó ünnepség a Fiumei úti sírkertben volt, a rendezvényen megnyílt az Anonymus Projekt – Ligeti 150 című plakátkiállítás is.
Így fojtotta el Mbappéék legnagyobb fegyverét a magyar válogatott!
Az elemző megmutatja, a magyar csapat elképesztő futómennyiséggel és taktikai fegyelemmel kompenzálta a franciák gyorsaságát.
Ferenc pápa a menekültek iránti könyörületre szólított fel
Az egyházfő humanitárius folyosók létesítését is szorgalmazta.
Újra láthatók a Recirquel előadásai Magyarországon
A társulat legújabb produkciójával, a Solus Amorral nyit újra a Müpa Fesztivál Színháza június 25-én.
Bartók-központ épül a szomszédban
A napokban a határ túloldalán, Nagyszentmiklóson, a volt evangélikus templom kertjében letették a Bartók Béla Kulturális Központ alapkövét. Nagyszentmiklós a Bánság meghatározó városa volt egykoron, ahol mindig is több nemzetiség élt, és jelenleg is többnyelvű a lakossága. Az 1881-ben itt született Bartók Béla ebben a soknyelvű, soknemzetiségű közegben nőtt fel, nem véletlen, hogy ez későbbi írásaiban többször megjelenik.