Hallgassa élőben!

női klinika

3 éve
Timár Kriszta
Csongrád megye - Hamarosan Szegeden is elvégezhetik a legbonyolultabb, speciális szakembergárdát igénylő endometriózis-műtéteket. Jelenleg az ország két másik centrumában operálják csak az érintett betegeket, akik emiatt akár éveket is várhatnak a műtétre. A betegség a nők 10 százalékát érinti, és a meddőségek jelentős részében játszik szerepet.
3 éve
Munkatársunktól
A reformáció 500. évfordulója alkalmából hirdetett pályázat révén félezer Bibliát juttattak el Csongrád megyei kórházakba, százat Szegeden adtak át.
4 éve
Szlavkovits Rita
Szeged - A szegedi klinikákon már vannak kézfertőtlenítők - a szer havonta kétszázezer forintba kerül - így a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete a kórházi fertőzések elleni akciótervének egyik pontja teljesült.
6 éve
Timár Kriszta
Szeged - Méhnyakrákkal műtötték, három évvel később mégis egészséges kisfiúnak adott életet egy szegedi anyuka. Az ezt lehetővé tévő műtéti eljárás kidolgozásában szegedi orvosok is részt vettek. Bettina csodájához azonban még egy dolog kellett: az asszony pozitív hozzáállása.
6 éve
Timár Kriszta
Szeged - Felesleges több száz ezer forintért eltároltatni az újszülött köldökvérét – állítja az őssejt-transzplantáció hazai specialistája. Egyetlen magyarországi műtét történt eddig – akkor sem a saját mintáját kapta meg a beteg. Pedig az őssejtekkel többféle betegség gyógyítható – ha közösségi bankokban tárolnák a mintákat, még hasznukat is lehetne venni az orvoslásban.
Csongrád megye
Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Kelemen Hunor: a globális Nyugat értékválságban van
Ebből kiutat az alapértékek tisztázása, a világos jövőkép, erős talapzat, „gyerekvállaláshoz, -neveléshez szükséges szövetet visszaépítő” családpolitika és a bátor politikusok jelenthetnek – mondta az RMDSZ elnöke.
Forma-1: május 8-án rendezik az első floridai futamot
A miami versenypálya építése a tervek szerint halad.
Idén is hazájukban vehetik át az elismerést a Nobel-díjasok
A koronavírus-járvány miatt az elmúlt évhez hasonlóan nem utaznak Stockholmba az ünnepélyes átadásra az elismerés kitüntetettjei.
Szócsatába bonyolódott Hamilton és Verstappen Szocsiban
A 36 éves Hamilton Szocsiban arról beszélt, tapasztalatból tudja, hogy min megy most keresztül Verstappen.
Titkot rejtő mélységbe húznak Puha Ferenc festményei
A benyomások és érzetek kapják a főszerepet Puha Ferenc festőművész „Ez már babám a szubmélység” című kiállításán, amely csütörtökön nyílt meg az SZTE-JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszékének Galériájában.
A vetőmagexport sérülékenységére is rámutatott a Covid-válság
A növekvő verseny miatt új stratégiára van szükség – mondta Takács Géza, a Vetőmag Szövetség elnöke.