Hallgassa élőben!

női klinika

3 éve
Timár Kriszta
Csongrád megye - Hamarosan Szegeden is elvégezhetik a legbonyolultabb, speciális szakembergárdát igénylő endometriózis-műtéteket. Jelenleg az ország két másik centrumában operálják csak az érintett betegeket, akik emiatt akár éveket is várhatnak a műtétre. A betegség a nők 10 százalékát érinti, és a meddőségek jelentős részében játszik szerepet.
3 éve
Munkatársunktól
A reformáció 500. évfordulója alkalmából hirdetett pályázat révén félezer Bibliát juttattak el Csongrád megyei kórházakba, százat Szegeden adtak át.
4 éve
Szlavkovits Rita
Szeged - A szegedi klinikákon már vannak kézfertőtlenítők - a szer havonta kétszázezer forintba kerül - így a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete a kórházi fertőzések elleni akciótervének egyik pontja teljesült.
5 éve
Timár Kriszta
Szeged - Méhnyakrákkal műtötték, három évvel később mégis egészséges kisfiúnak adott életet egy szegedi anyuka. Az ezt lehetővé tévő műtéti eljárás kidolgozásában szegedi orvosok is részt vettek. Bettina csodájához azonban még egy dolog kellett: az asszony pozitív hozzáállása.
6 éve
Timár Kriszta
Szeged - Felesleges több száz ezer forintért eltároltatni az újszülött köldökvérét – állítja az őssejt-transzplantáció hazai specialistája. Egyetlen magyarországi műtét történt eddig – akkor sem a saját mintáját kapta meg a beteg. Pedig az őssejtekkel többféle betegség gyógyítható – ha közösségi bankokban tárolnák a mintákat, még hasznukat is lehetne venni az orvoslásban.
Csongrád megye
Rasovszky Kristóf Szilágyi Áronnak „üzent” az ezüstérmével
A 10 km-en második hosszútávúszónk elárulta: az utolsó kört leszámítva végig jól érezte magát a vízben.
Rasovszky Kristóf ezüstérmes 10 km-en!
A férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszásában jó esély mutatkozik az újabb magyar éremre.
Augusztus 19-től kaphatók jegyek a magyar-angol és a magyar-andorrai meccsre
A kombinált jegyeket bárki kedvezményes áron megvásárolhatja.
Kétgólos előnyben a Ferencváros
A hazaiak Taras Kacharaba öngóljával kerültek előnybe a szünet előtt, a második félidő elején pedig Ihor Haratin büntetőből növelte a különbséget.
Drónkísérletbe kezdett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
A szerkezetek a levegőből, vagyis az ültetvény letaposása nélkül vizsgálhatják a rizstövek állapotát, tápanyagellátottságát, a kártevők nyomait.
Rekordméretű tobzoskatestrész- és elefántcsontszállítmányt foglaltak le Nigériában
A hatóságok három külföldi állampolgárt vettek őrizetbe és keresnek egy negyedik, a művelet központi figurájának tartott személyt.