SBO

2 hónapja
S.Z.

Klasszikus értelemben vett detoxikálók évek óta nincsenek az országban, mert azokon már túlnőtt az orvostudomány. Ez így van Szegeden is, ahol a sürgősségi osztályra kerülnek a részeg és kábítószeres emberek.
11 hónapja
Timár Kriszta
Szeged - A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara minden évben megválaszt egy kiváló szakdolgozói közösséget. A díjat idén a szegedi SBO csapata vehette át. Szeged legnagyobb létszámú klinikai osztályának munkatársai amellett, hogy 12 órás műszakokban látják el a betegeket, összetartó közösséggé is váltak az elmúlt években.
2 éve
Timár Kriszta
Magyarország, Szeged - Személyes indíttatást sejt a sürgősségi osztályok támadása mögött Pető Zoltán. A szegedi SBO vezetője szerint Éger István azért a szakterület orvoshiányára hívta fel a politikusok figyelmét, mert szóba került: a háziorvosi ügyeleteket a kórházi sürgősségi ellátáshoz kellene integrálni.
2 éve
Timár Kriszta - Kovács Erika
A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint törvénysértő, ahogyan a hazai sürgősségi osztályok nagy része működik, kevés szakorvossal. Szegeden nincs szakemberhiány, Szentesen sincs - de azonnal fel tudnának venni 3-4 orvost, ha jelentkeznének.
2 éve
Králik Emese
Szentes - Délelőttönként csak nagy szerencsével találunk parkolóhelyet a szentesi SBO előtt. Új helyeket nem lehet építeni. A járművek a szomszédos utcákba kényszerülnek. Úgy tűnik, a helyzet nem fog változni.