Csongrád és környéke

2011.09.05. 20:07

100 családból csak 9 gyűjtött fát

Csongrád - Bár a csongrádi önkormányzat 100 rászoruló családot értesített fagyűjtési akciójáról, csak részben érte el célját: a többség nem akart segíteni magán. Mindössze 9-en éltek a lehetőséggel – ők elégedettek, és nem értik a többiek hozzáállását.

Králik Emese

A kiértesített 100-ból mindössze 9 rászoruló csongrádi család kapott az önkormányzat által felajánlott lehetőségen, és gyűjtötte be magának a télre való tüzelőt.

– A fahídnál nemrég egy jókora darabon kivágta a fákat az erdészet. Az igazgatóval, Vízhányó Lászlóval szerencsére találkozott az elképzelésünk, hogy a hulladék fát oda lehetne adni a rászoruló családoknak – magyarázta az alsóvárosi önkormányzati képviselő, [namelink name="Murányi László"].

Mindössze 9-en éltek a lehetőséggel - nekik nagy segítség a fa. A szerző felvétele

Mindössze 9-en éltek a lehetőséggel - nekik nagy segítség a fa.
A szerző felvétele


– A körzetemben többnyire nagyon szegény emberek élnek, de a város más területein élőkre is gondoltunk. Az önkormányzat megvásárolta az erdészettől az úgynevezett botfákat, a szociálpolitikai osztályról pedig kiértesítettek 100 nehéz sorsú családot. Felajánlották számukra, hogy a fa felét ingyen, a másik felét mázsánként 400 forintért hazavihetik. Sajnos megdöbbenve tapasztaltuk, hogy csak kilenc család élt a lehetőséggel.

– Balesetvédelmi oktatáson is részt vettünk a munka megkezdése előtt – újságolta [namelink name="Nédó Zoltán"], aki nagyobb fiaival szedte össze a téli tüzelőt. – Ha minden költséget összeszámolok, 12 ezer forintomba került az 50 mázsa fa. Ehhez még venni kell valamennyit, de nagy segítség ez nekünk.

– Bolond, aki nem használta ki ezt a lehetőséget. Munkaidő után kimentem a rokonokkal, 2–3 napi munkával megvan az 5 köbméter téli tüzelőnk. Sokan a kánikulára hivatkozva nem jöttek az irtásra, de gondolom, hogy télen majd segélyt kérnek az önkormányzattól – mondta [namelink name="Seres Gábor"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!