Csongrád és környéke

2011.01.17. 19:55

150 ház van veszélyben

Csanytelek - A folyamatosan dolgozó szivattyúknak köszönhetően Csanyteleken jelenleg stagnál a 150 lakóingatlant veszélyeztető belvíz szintje. Eddig nyolc ház vált életveszélyessé. <br>

Munkatársunktól

A belvíz elleni védekezés első napja óta járja a veszélyeztetett részeket [namelink name="Forgó Henrik"] csanyteleki polgármester, aki folyamatosan fényképekkel és videofelvételekkel dokumentálja a védekezési munkákat.

– Közel ezer fényképet készítettem december óta. Jól jön majd a vis maior támogatás igénylésekor – mondta a polgármester, aki laptopján tárolja ezeket a dokumentumokat. Úgy tudja a vízügyes szakemberektől, hogy a mostani belvíz 25 centiméterrel magasabb, mint az utóbbi száz év eddigi legmagasabb szintje volt. Utóbbit egyébként 1942-ben mérték.

A belvíz miatt eddig 8 lakóingatlanból kellett kiköltözni. Fotó: Schmidt Andrea

A belvíz miatt eddig 8 lakóingatlanból kellett kiköltözni.
Fotó: Schmidt Andrea

A községben most 150 lakóingatlant veszélyeztet elöntéssel, rongálással a víz. Eddig összesen nyolc vált életveszélyessé a falak kidőlése, megrepedése miatt. Ezek közül négyben nem laktak, két családot a községháza melletti egykori óvodaépületben helyeztek el, a többiek lakókonténerben kaptak szállást. Egy Pókföld utcai háztulajdonos pedig udvari melléképületébe költözött. A községben a munkába állított, nagy teljesítményű szivattyúknak köszönhetően a belvíz szintje jelenleg stagnál.

Címkék#Csanytelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!