Csongrád és környéke

2015.11.22. 22:00

Visszakérik a pénzt egy megszüntetett cég felügyelőbizottsági tagjaitól

Egymillió forintot kér vissza az önkormányzat egy azóta megszüntetett csongrádi cég felügyelőbizottsági tagjaitól.

Munkatársunktól

Egymillió forintot kér vissza az önkormányzat egy azóta megszüntetett csongrádi cég felügyelőbizottsági tagjaitól. A Csongrádi Média Kommunikációs Szolgáltató Kft.-ről van szó. A céget három éve alapította még az előző testület, tevékenységgel nem ruházták fel, alvó társaság volt, éppen ezért az ügyvezetője nem vette fel a tiszteletdíját. Viszont a három bizottsági tag – igaz, az elnökük csak 2013 nyaráig – igen.


Összegét tekintve ez havonta az elnök esetében havonta közel bruttó 40 ezer forint volt, a tagoknak fejenként 36 ezer forint járt. A jogi bizottság elnöke, Fábián György úgy nyilatkozott: arra a pár hónapra kapott pénzt, ameddig azt az elnök is felvette, nem kérik vissza a tagoktól, a többit azonban igen. A két év alatt felvett összeget a hónap végéig önként visszaadhatják, ha mégsem, az önkormányzat másképp követeli vissza. A kft. jövő év elején két másikkal együtt egy jogutód cégbe olvad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!