Csongrád és környéke

2016.03.24. 18:51

Csongrád maga döntene tanügyekben

- Jelentős átszervezés előtt áll a közoktatás - reagált a független Bedő Tamás polgármester csütörtökön a bokrosi kihelyezett testületi ülésen egy napirend előtti hozzászólásra.

Králik Emese

Murányi László (Összefogás) ismét a csongrádi iskolák helyzetét hozta szóba. Ahogy korábban már többször, most is hangsúlyozta: nem hagyja, amíg választ nem kap arra, miért a Szentesi Tankerületből irányítják a Tisza-parti város oktatását. A polgármester azt mondta, kérni fogják, hogy önálló tanügyi igazgatóság jöjjön létre. – Ezt határozatba is foglaljuk, egyelőre azonban még nem tudni, milyen szervnek kell címezni – közölte Bedő Tamás utalva arra, hogy a KLIK-et megszüntetik nyáron.


Az egy éve létrejött bokrosi részönkormányzat jól végzi a munkáját, a rendelkezésre álló évi 3 millió forintot okosan költötték el, jelentette ki a városrészi testület elnöke, a független Somogyi Árpád.  Más véleményen volt a grémium egyik tagja, Gulyás Ferenc borász. Szerinte sokkal nagyobb lépésekben is lehetne haladni, a részönkormányzat működése nem hozott valódi változást Bokros életében. Elhangzott, hogy az önállóságot hosszú ideje szorgalmazó helyi gazdálkodó, Balogh János például le is mondott a tagságáról. Gyovai Gáspár (Fidesz–KDNP) ezt annak a jeleként értelmezte, hogy a grémium talán tényleg nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!