Csongrád és környéke

2016.06.30. 11:56

Maradnak a lyukas kukásautók

- Remélem, szemétszállítás tekintetében nem lesz Magyarországon Nápoly-szindróma - szólalt fel Somogyi Árpád képviselő a csongrádi testületi ülésen.

Munkatársunktól

A szemétszállítás jövőjéről volt szó. A témáról többször írtunk. Tavasztól a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elvette a szolgáltatóktól a díjbeszedés jogát, de a feladatokat meghagyta. Azóta nem számláz, a lakosok tehát nem fizetnek, a szemétszállító cégek pedig egy fillért sem kapnak a holdingtól. A szolgáltatók már nem sokáig bírják pénz nélkül.


Csongrádon a Felső-bácskai Hulladékgazdálkodási Nkft. – illetve alvállalkozóként egy önkormányzati társaság – gyűjti be a szemetet. A városban ideje lenne lecserélni a kukásautókat, sok olyan van, amelyből menet közben kifolyik alul a tartalma, hangzott el ez is a testületi ülésen.

– Ha lesz is pályázat, akkor sem lesz lehetőségünk fejleszteni, mert arról is az országos holding dönt majd – vetítette előre [namelink name="Bedő Tamás"] polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!