Csongrád és környéke

2016.10.06. 10:51

A vértanúkra emlékeznek

A csongrádi régi galériában ma 17 órától zenés irodalmi összeállítással emlékeznek az aradi vértanúkra a Nagyboldogasszony-iskola tanulói, majd a résztvevők koszorúkat és mécseseket helyeznek el a gimnázium falán lévő emléktáblánál.

Szentesen, a volt Damjanich-iskola udvarán a Deák-iskola tanulói adják elő ünnepi műsorukat 10 órától, beszédet mond [namelink name="Demeter Attila"] alpolgármester. Az 1848–49-es szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeznek ma délután 5-kor Makón a főtéri Kossuth-szobornál is virágokkal, gyertyagyújtással.


Műsort a Návay-szakiskola diákjai és a magán-zeneiskola fúvósai adnak. Hódmezővásárhelyi honvédek az 1848–49-es szabadságharcban címmel tartanak előadást ma 10 órától a Németh László Városi Könyvtárban. Az ünnepség ma 16 órakor a Kossuth téren lesz, az 1848–49-es emlékműnél [namelink name="Vágó János"] önkormányzati képviselő mond beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!