Csongrád és környéke

2019.09.07. 08:00

Édes, ragadós, barnás tetejű süteményféle - tudja mi ez? És hogy hogy készül?

A messziről jött turisták talán azt sem tudják, mi az, a környéken viszont ölre mennének érte, hogy elmondhassák: ez a miénk.

Munkatársunktól

– Csókolom, mindent meg szeretnék tudni a csíramáléról. – mondom, amint ajtót nyit nekem Bordáné Csobán Katalin és a mosolyából már látom, a legjobb helyre jöttem. A csongrádi asszony édesanyjától vette át a stafétát, már több harmincöt éve foglalkoznak az édesség készítésével. – Egy zöldséges kereste meg anyukát, hogy „Pirike, süssél már csíramálét." Ő életében nem csinált még, de nekiállt. Megfizette a tanulópénzt, az első év kínlódás volt, de aztán csak sikerült. Én tizenöt éve vettem át a csíramálé sütést, már nem úgy csinálom, mint anyuka. A recept ugyanaz, de a vége mégis más. – meséli Katalin.


Cikkünk végét, hogy milyen is az igazi, a jó csíramálé, megtalálja a szombati Délmagyarországban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!