Csongrád és környéke

2019.08.26. 17:29

Az első sorban mindig sírnak

Házon belül pótolták az anyakönyvvezetőt Felgyőn - fontosnak tartották, hogy helybéli végezze a munkát. Maga is friss házas, tudja, mit érez az ifjú pár.

Majzik Attila

Egy kis településen néha nagy fejtörést tud okozni, ha egy fontos személyt kell pótolni a hivatalban. Felgyőn nemrég az anyakönyvvezető utánpótlásáról kellett gondoskodni, ezt az irodán belülről oldották meg. – Pölösné Sebők Bernadettet kértük fel a feladatra Csépe Mihályné Margitka után. Betti a pénzügyön dolgozik analitikus könyvelőként; véletlen, de az előző anyakönyvvezetőnk is pénzügyes volt. Láttuk rajta, hogy törekvő, fejlődni akar. Fontos nekünk, hogy Felgyő legyen Felgyő: a pároknak természetesen megvan a lehetőségük, hogy mást válasszanak, de szerettük volna, hogy maradjon saját anyakönyvvezető a településen – összegzett Horváth Lajos polgármester.

Pölösné Sebők Bernadett friss házasként maga is tudja, mit érez az ifjú pár. Fotók: Felgyői Önkormányzat

Az újdonsült anyakönyvvezető elmondta, derült égből villámcsapásként érte a felkérés, de nagyon megörült az új feladatnak. – Meglepődtem, nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy megkerestek. Nagyon tetszik az új munkakör, más, mint amikor a gép előtt ülök – mondta el Pölösné Sebők Bernadett. – A születések, halálozások, válások bejegyzése a feladatom, de a legszebb rész természetesen a házasságkötés. Én is friss házas vagyok, át tudom érezni, mit érez az ifjú pár a másik oldalon, milyen izgatottak, mennyire boldogok – beszélt új feladatáról az önkormányzat munkatársa.

 

Felgyő kis település, nincs minden hétvégén két-három esküvő, de néhány nagy feladattal már meg kellett birkóznia az újdonsült anyakönyvvezetőnek: adott már össze párt több száz fős lakodalmon, köszöntött időseket és volt már egy házasságmegerősítése is, utóbbin ötven év házasság után fogadott újra egymásnak örök hűséget a pár. – Az első esküvőmön addig izgultam, amíg el nem kezdtem a beszédet, aztán megnyugodtam. Az első sor mindig sír, és eleinte nekem is kellett küzdenem a meghatottsággal, különösen akkor, amikor az egyik kolléganőmet és párját adtam össze. Az ad erőt, amikor látom a fiatalok arcán a boldogságot, azt, hogy ez életük nagy napja – tette hozzá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!