Csongrád és környéke

2019.08.17. 14:28

Dajkaként állhatnak munkába

Csongrád - Tizennégy dajka ve­hette át oklevelét a vizsga letétele után az "Esély a nőknek" program keretében Csongrádon.

M.A.

A projekttel a nők munkaerőpiaci helyzetét szeretnék javítani, valamint se­­gíteni a család és a munka össze­egyeztethetőségét. Mint [namelink name="Bedő Tamás"] elmondta, örül, hogy a nők szakmát szereztek.


– Ez egy olyan munkakör, amiben van perspektíva, pozitív változások indultak el ezen az ellátási területen. Idén a több óvodai beiratkozó miatt új csoportot kellett indítanunk, ami plusz két óvónői és egy dajkai állást jelent. Ebben az évben várhatóan még több gyerek fog születni, így a bölcsődei férőhelyeket is bővítenünk kell – vázolta a polgármester.


A most végzett 14 nő közül ketten már el is tudtak he­­lyez­kedni, de olyan is van, aki to­vábbtanul, a többiek pedig várják a lehetőséget.


– A gyerekek szeretete miatt választottam ezt a pályát, ne­­kem is három van otthon. Beadtam az önéletrajzom az óvo­­dákhoz, egyelőre várom, hogy legyen valahol üresedés. – mesélte Perecsényiné Gadár Gwendolin.

A most végzett dajkák mellett tavasszal huszonhárman szereztek targoncás végzettséget, télen pedig várhatóan tizen­nyolcan kapnak takarítói képesítést a nők elhelyezkedését javító programban.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!