Csongrád és környéke

2019.05.14. 22:39

Orbán Balázs: összeurópai tétje van a közelgő választásnak

A korábbi európai parlamenti választásoknak inkább belpolitikai jellege volt, a mostani azonban különbözik ettől - mondta Csongrádon Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

M.A.

A politikus Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az agrártárca miniszterhelyettese meghívására érkezett Csongrádra.

Orbán Balázs: A külső határok védelmével biztosítható a szabad, határok nélküli Európa. Fotó: Majzik Attila

Orbán Balázs: A külső határok védelmével biztosítható a szabad, határok nélküli Európa. Fotó: Majzik Attila

Orbán Balázs kiemelte, az eddigi EP-választásoknak inkább belpolitikai jellege volt, azonban ez teljesen megváltozott, az előttünk álló választásnak összeurópai tétje van. – A brüsszeli intézmények nem jól, sőt, hibásan kezelték a bevándorlás kérdését. A migráció és a terrorizmus az Unió előtt álló legnagyobb kihívás, és ezt nemcsak Magyarország, hanem egyre több tagállam is így látja – szögezte le az államtitkár. Hozzátette: azért kell Európa külső határait lezárni, hogy biztosítani lehessen a belső határnélküliséget. – Határozottan visszautasítjuk a ránk irányuló nyomásgyakorlást. A szolidaritásnak más módjai is vannak, mint a migránsok elosztása a tagállamok között – jelentette ki az államtitkár.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!