Csongrád és környéke

2009.06.08. 22:22

Sólyom Lászlóhoz fordult Patrik édesanyja

Csongrád - Sólyom László köztársasági elnökhöz fordult segítségért a nyílt gerinccel született csongrádi Blázsik Patrik édesanyja, akinek a szentesi kórház ellen indított műhibaperét áprilisban a Legfelsőbb Bíróság is elutasította. Az indoklás szerint diagnosztikai tévedés történt, Blázsik Ildikó azonban ezt továbbra sem tudja elfogadni.

Delmagyar.hu

Sólyom László köztársasági elnökhöz fordult segítségért a csongrádi Blázsik Ildikó, akinek Patrik fia négy éve nyílt gerinccel született a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban értesült a delmagyar.hu. Megírtuk: Blázsik Ildikó azért indított műhibapert a szentesi kórház ellen, mert szerinte terhessége első szakaszában kezelőorvosának észre kellett volna vennie fia fejlődési rendellenességét. Keresetét áprilisban a Legfelsőbb Bíróság is elutasította, így kártérítést és életjáradékot sem kaphat a csongrádi család. Az indoklás szerint diagnosztikai tévedés történt, de mivel nőgyógyásza a protokollt betartva végezte el a vizsgálatokat, nem lehetett felelősségre vonni.

– A legutóbbi bírósági döntés után az Egészségügyi Minisztériumhoz fordultam segítségért, ők javasolták, hogy írjak levelet a köztársasági elnöknek, amelyben kérem a műhibaper eredményének felülvizsgálatát – mondta lapunknak a fiát egyedül nevelő Blázsik Ildikó, majd hozzátette: a Legfelsőbb Bíróság anélkül hozta meg döntését, hogy bárkit is meghallgatott volna az ügyben, de az ultrahangkészülék vizsgálatát sem rendelte el.

Blázsik Ildikó kisfiával a köztársasági elnök döntésére vár. Fotó: Tésik Attila

Blázsik Ildikó kisfiával a köztársasági elnök döntésére vár.
Fotó: Tésik Attila

A 31 éves anyuka és gyermeke havi 64 ezer forintból él. Patrik napi 24 órás felügyeletre szorul. Agykamratágulata miatt söntöt ültettek a fejébe, de ez nem cserélhető, bármikor elzáródhat, nyílt gerincét pedig csupán egy vékonyka bőrhártya fedi.

Patrik kerekes székben. Napi 24 órás felügyeletre szorul. Fotó: Tésik Attila

Patrik kerekes székben - Napi 24 órás felügyeletre szorul.
Fotó: Tésik Attila

– Abban bízom, hogy Sólyom László pozitívan bírálja el a kérelmemet, és a vizsgálat bebizonyítja az igazamat: kártérítést vagy életjáradékot kapunk – mondta Blázsik Ildikó, aki korábban 4 millió forint életjáradékra perelte a szentesi kórházat. Ildikó hozzátette: a rájuk rótt 272 ezer forint eljárási költségből nem kell kifizetniük a kórház 222 ezer forintos részét, arról ugyanis a Kurca-parti egészségügyi intézmény lemondott. Viszont a biztosítót megillető maradék 50 ezer forintot nem tudja miből kifizetni, így a végrehajtó bármikor kopogtathat a csongrádi családnál, bár fizetési felszólítást még nem kapott.

Segítő kezek

A csongrádi beteg kisfiún – főként miután az újkígyósi Érzőszív Alapítvány gyűjtésén befolyt több mint egymillió forintból mindössze 200 ezer forintot kapott meg a család – többen próbáltak már eddig segíteni. Egy csongrádi zöldséges korábban 100 ezer forintot gyűjtött össze vásárlóitól aprópénzben, amit átadott a családnak. Olvasóinktól úgy tudjuk, hogy az akció folytatódott, most is gyűjtik még az aprópénzt. Június 2-án jótékonysági koncertet rendeztek a helyi Nagyboldogasszony-templomban Patrik javára, melyen 70 ezer forint gyűlt össze. Patrik új járógépére a helyi katolikus gyülekezett adta össze a pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!