Csörög

2010.10.03. 19:44

Csörög, 2010. október 4.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Kancsár Tímea újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Miért dolgoznak?

Kovács Antalné Kárász Melinda olvasónknak szeretne válaszolni, a pénteki lapban, nyugdíjas-foglalkoztatás témában megjelent hozzászólására. Nem haragszik, csak szeretné elmondani a hölgynek – hátha elgondolkozna ezen is –, hogy sok nyugdíjas, mint ahogyan ő is, nem azért dolgozik, mert unatkozik, hanem azért, mert csak így tudja fenntartani a lakását, amiért egész életén át megdolgozott. Szüksége van arra a húszezer forintra, amit azért a néhány óráért kap. Nem beszélve arról, hogy így esetleg, ha csak néhány ezer forinttal is, de a saját munkanélküli gyermekét tudja támogatni. Hozzátette: a fiatalok egyébként sem mennének el ilyen kevés pénzért dolgozni. Ezek nem a megélhetésüket biztosító munkák.

Kerékpárút

Lapunk szeptember 30-i számában, a Csörög rovatban egy szegedi olvasó panaszolta: kerékpárút hiányában a járdán kell bicikliznie, ami veszélyes a gyalogosokra. Olvasónk, Dósa Endre szerint ez így igaz. Mint kerékpáros javasolja neki és mindazoknak, akik így gondolkodnak, hogy kerékpárút hiányában ne a járdát, hanem az úttestet használják, mert az a szabályos. Kivétel, ahol ezt tábla tiltja. Sajnos az utóbbi időben – a kerékpárutak járdán való kijelölésével – hozzászoktatták a kerékpárosokat az indokolatlan járdahasználathoz.

Nyugdíjaskártya

A 30/447-8133-as számról telefonáló olvasónk a kampánnyal kapcsolatban szerette volna elmondani, hogy nincs szükség arra a nyugdíjas kártyára, amelyet most megint felajánlottak nekik. Nem a Szeged kártyáról van szó. Az említett kártya évente egyszer gyógyszervásárlási kedvezményt biztosít a hetven év feletti nyugdíjasoknak. Olvasónk kéri: hagyják békén a nyugdíjasokat, sokszor már megalázó ez a túlzott „odafigyelés."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!